Wpis z mikrobloga

@kuroszczur ja przestałam brać antykoncepcję i tak nie mogę tego zdzierżyć. Uwierz mi baba bez ustabilizowania jmrmonow to bo na, na tabsach byłam spokojna, potulna jak owieczka xD
Nic mnie nie bolało, nie w-------o, teraz chodzę w-------a 24/24 i wszystko mnie dobija. Nie mogę się doczekać aż wrócę do antykoncepcji
  • Odpowiedz
  • 27
@mirko_anonim
Tak jak @doomky napisała - zafunduj sobie wazektomie, a jeśli planujesz dzieci - zabankuj wcześniej nasienie. To nie są drogie rzeczy, a rozwiążą twój problem nie tylko w tym związku, ale i w następnych ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@mirko_anonim ja jadę na aplikacji FLO z Google Play od 5 lat, czyli od momentu kiedy urodziła mi się córka. Ani żadne gumy (chyba że zbliżają się płodne i mamy ochotę się bawić), żadne tabletki i tym podobne. Okres i płodne kontroluję osobiście. Może warto też się tym posiłkować i sprawdzić jak regularny twoja kobieta ma cykl i podczas planowanych płodnych dni niech się zapisze do gienka i jej ustali czy
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: od prawie dziesięciu lat żona "prowadzi" kalendarz i w gumie się kochamy tylko tydzień, półtorej na miesiąc przed owulacja (ma nawet aplikacje na telefon) Hormony są bardzo szkodliwe i nie dziwię się, że twoja ich nie chce.
  • Odpowiedz
po tym jak powiedziałem prawdę to na mnie naskoczyła

@mirko_anonim: Klasyka gatunku - zero adresowania problemu tylko roztrząsanie jej emocji i histerii która szybko eskaluje do tego stopnia że zarzucasz temat bo widzisz że szanse przegadania tematu spadły do zera.

Jeszcze potem będzie ci wmawiała że przecież już o tym rozmawialiście i ustaliliscie coś wspólnie (tzn. ona sobie coś uroiła po kłótni którą sama stworzyła przy pokojowej próbie mediacji (
  • Odpowiedz
jeśli planujesz dzieci - zabankuj wcześniej nasienie. To nie są drogie rzeczy, a rozwiążą twój problem nie tylko w tym związku, ale i w następnych

@HWD-5: No nie wiem czy takie tanie

Badania nasienia - 200-300 PLN
Mrożenie - ~800-1000 PLN za dawkę i coroczna subskrypcja 500-600 za dalsze przechowywanie. Zakładając że masz 25-30 lat to możesz wybulic dobre 5-10k PLN zanim zaczniesz się starać o dziecko (+koszty wazektomii i jej
  • Odpowiedz