Wpis z mikrobloga

Kupiłem Minikomputer Firebat T8 Plus, o którym wspominałem tutaj: https://wykop.pl/wpis/79176677
i przetestowałem na nim GTA San Andreas.

- rozdzielczość 1920x1080
- jakość FX: niska
- zasięg renderowania: 100%
- Antialiasing: x4
- Filtrowanie anizotropowe: 16x (włączyłem w panelu Intel Arc)
- wgrane mody: Silent's ASI Loader, Silent Patch, 13ag Widescreen Fix, Limit Adjuster.

Jak są wybuchy i strzelaniny, czy pływamy w wodzie, to klatkaż spada do 50 FPS. A tak to gra chodzi w 70-80 FPS.
Jeśli ktoś oczekuje odrobinkę większej wydajności, to patrzyłbym za najtańszymi Ryzenami z ostatnich lat, są w podobnych kwotach.

Komputer ten w trakcie grania pobiera 15-22W prądu, i jest cichy.

#minipc #aliexpress #komputery #intel #n100 #gta #gtasa #staregry #gry #pcmasterrace
rukh - Kupiłem Minikomputer Firebat T8 Plus, o którym wspominałem tutaj: https://wyko...
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Wykop
  • 0
Mam jeszcze to. Tylko w jakiś sposób muszę ogarnąć spolszczenie, wszelakimi sposobami.
Naczytałem komentarze o grze i widziałem porównania z wersją Complete Edition, że ma lepsze oświetlenie i cieniowanie.
W Complete Edition pozbawili się głębi cieni i wielu źródeł oświetlenia nadające klimat.
rukh - Mam jeszcze to. Tylko w jakiś sposób muszę ogarnąć spolszczenie, wszelakimi sp...

źródło: Lego Star Wars II - The Original Trilogy

Pobierz
  • Odpowiedz
Zobacz jak na tym tibia smiga, moze to bedzie cos co polece kumplowi :D

@JoJoPrzypal: nie polecaj, n100 jest świetny pod jakiś home server, przyzwoita wydajność do praktycznie wszystkiego co możesz sobie z takim domowym serwerowym użytkiem wymyślić, zużycie prądu można dobrze przyciąć w idle, mały cichy, no super, natomiast w tej cenie, do gierek, czy takiego desktopowego użytku, na ryzenach można wyrwać lepszy sprzęt, który będzie ciągnął trochę więcej
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 0
@Miecz12: Mam tu jeszcze drugi komputerek w tej samej cenie, ale bez RAMu i SSD.
Ma w sobie Ryzen 3 5300U. Zauważalnie szybszy, i nie wiem, pobiera o 10W więcej w stresie.

Jeszcze nierozpakowany, bo czekam na pamięci.

rukh - @Miecz12: Mam tu jeszcze drugi komputerek w tej samej cenie, ale bez RAMu i SS...

źródło: Genmachine 3 5300U

Pobierz
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 1
@seniorwykopek: Na telefonie, to musiałbyś modami odblokować większy klatkaż niż 30 FPS. Ale to jest mały ekran, to i się te 30 FPS nie rzucają tak w oczy.
  • Odpowiedz
Jak są wybuchy i strzelaniny, czy pływamy w wodzie, to klatkaż spada do 50 FPS. A tak to gra chodzi w 70-80 FPS.

@rukh: Czyli mówisz, że mogę kupić nowy komputer, i grać w 20 letnią grę ze spadkami FPS? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@Foxing wypuścili edycję definitywną, w której fps-y spadają do 30 na nowoczesnym sprzęcie.
Można powiedzieć że wydajesz 10x tyle, by mieć w nowszej wersji bardziej zbugowaną grę.
  • Odpowiedz