Aktywne Wpisy
rozentuzjazmowany +237
ZygmuntJedyny +102
Byłem dziś na budowie zobaczyć po raz dziesiąty okolice gdzie będę mieszkał w przyszyszym roku. Błagam trzymajcie kciuki bo to moje marzenie. Ten spokój, natura i cisza. Wesołych Świąt! #malopolska #mojezdjecie #polska #budujzwykopem #czujedobrzeczlowiek
"stop, prosze nie obracać tego pierścienia, to są zegarki sprzedażowe".
Przez ułamek sekundy myślałem, że żartuje, ale po tonie głosu i jego minie wywnioskowałem, że mówi serio. Uważam to za absurdalne co zakomunikowałem obsłudze sklepu (ale Pan ciągle krzyczał do mnie że to są zegarki sprzedażowe cokolwiek miało to znaczyć) ale oczywiście to ich sklep i ich towar więc mają prawo dysponować nim jak uważają.
Kupowałem zegarki w różnych sklepach i zawsze przed zakupem sprawdzałem takie rzeczy, kręciłem bezelem w zegarkach znacznie drozszych i nikt nie zwracał na to uwagi a nawet zachęcano do sprawdzenia sobie tego. Poszedłem do kruka który jest w tej samej galerii zweryfikować moją wątpliwość i tam Panowie mi powiedzieli, że nigdy się z czymś takim nie spotkali i klienci zawsze mają możliwość sprawdzenia wszystkich mechanizmów zegarka, nie dotyczy się to tylko niektorych przypadków gdzie są specyficzne komplikacje - wtedy klient jest informowany przed podaniem zegarka lub robi to ekspedient.
Co myślicie na ten temat? Natrafiliście na takie podejście, a może sami je stosujecie jak ktoś chce obejrzec wasze zegarki?
Napisałem do apartu czy to u nich standard ale dostałem tylko odpowiedz od Pani Ani z czatu "nasi pracownicy dbaja o towar" więc nie wiem czy to praktyka w kazdym salonie.
W każdym razie trochę niesmak, bo pomijam fakt, że nikt nic na temat zegarka nie mówi, nie prezentuje to jednak przyjemne doswiadczenie zakupowe jest bardzo wazne w wypadku kupowania dosc jednak drogiej bizuterii.
Ciekaw jestem waszego spojrzenia na temat.
PS: A breitling fajny, ale klik bezela słaby! 😉
#zegarki #watchboners
@pewnie_tak_albo_pewnie_nie: miałem kiedyś czarnego 44mm na gumie. w pewnym momencie trochę rozmiar mi zaczął przeszkadzać więc pogoniłem, kiedyś może wróce do 42mm.
a jak chcesz płynny klik bezela, jak w starych sejfach, to polecam suba (⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■)
@DJArmani: bez przesady, wiele razy w Aparcie mierzyłem także droższe zegarki, i nigdy mnie nikt tak nie potraktował jak OPa, zawsze pełna profeska, więc miał pecha po prostu.