Aktywne Wpisy

Lardor +87
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

Teuvo +39
pojechałem 'na szybko' do sklepu niedaleko kupić filtry do auta 'przed korkami' żeby mieć już i z głowy
wyszlo tak, że 4 razy stałem na przejeździe kolejowym, nie miałem gdzie zaparkować, w sklepie filtry się skończyły i i tak będę musiał jechać jeszcze raz jutro albo w poniedziałek
na całą operacje straciłem równo godzinę żeby pojechać do sklepu oddalonego o 1800 metrów przed tzw. godzinami szczytu i nic nie kupić
kocham życie
wyszlo tak, że 4 razy stałem na przejeździe kolejowym, nie miałem gdzie zaparkować, w sklepie filtry się skończyły i i tak będę musiał jechać jeszcze raz jutro albo w poniedziałek
na całą operacje straciłem równo godzinę żeby pojechać do sklepu oddalonego o 1800 metrów przed tzw. godzinami szczytu i nic nie kupić
kocham życie

Siema IT Mirasy,
Jestem adminem linuxowym. Po miesiącach starań dostałem się do pracy, gdzie dostanę 15000pln brutto podstawy na uop (a teraz mam 11000pln brutto).
I niby fajnie, ale czuję duży niepokój. Spędziłem w obecnym korpo ponad 9 lat, nauczyłem się wszystkiego od stażysty na Service Desku, i niemal wrosłem w tą firmę.
I oczywiście starałem się od prawie roku o nową pracę (a tutaj tylko 2 tyg temu ogłoszono że do Indii przenoszą się za 2 miesiące dwa największe projekty z mojego obecnego zespołu, od nowego roku zostanie bardzo mało pracy).
Ale jednak martwię się czy udźwignę nowe zadania, czy będą tacy dobrzy ludzie jak tu gdzie jestem, i czy dobrze robię - tu mnie nikt nie zwolnił a tam znowu będę na próbnym okresie i łatwo mnie mogą wywalić.
Jakie są Wasze metody na radzenie sobie z wątpliwościami? Zmieniał ktoś z Was niedawno pracę na nową?
Wiem że to głupoty, bo o to się starałem, a dodatkowo wygląda jakbym w ostatniej chwili zszedł z Titanica do szalupy.. Ale czy nie wchodzę w coś gorszego? Nie wiem.
#pracbaza #pracait #przemysleniazd
#pytaniedomadrzejszychidemnie #trojmiasto
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: digitallord
@mirko_anonim: Nie pękaj Miras, dasz radę!
Daj znać za pół roku jak w nowej pracy :)
Dla pracodawcy to też wielka niewiadoma i też zainwestował w ten proces środki, których nie chce stracić.
Zostałeś wybrany z xyz kandydatów.
Nie wybrali najlepszego co chciał pewno 20k brutto, ale wzięli Ciebie bo zaoferowałeś stawkę i umiejętności zgodne z potrzebami firmy.