Aktywne Wpisy

Pasterz30 +7

wfyokyga +34
Znowu żadnego kontentu nima w tym internecie by z-----ć, coraz gorzej jest.
źródło: temp_file4006579784849975740
PobierzSkopiuj link
Skopiuj link

źródło: temp_file4006579784849975740
PobierzRegulamin
Reklama
Kontakt
O nas
FAQ
Osiągnięcia
Ranking
Hej, mam pytanie dotyczące mojego przyszłego źródła obrazu w salonie.
Szukam czegoś do siebie do domu, w sumie od początku myślałem o rzutniku krótkoogniskowym ze względu na dużą odległość od kanapy do miejsca gdzie stoi TV, czyli ok 5,5 metra, więc im większy obraz tym lepszy. Na ścianie zmieści się max 130-140" obrazu. Mamy rolety zewnętrzne na wszystkich oknach w domu, TV przeważnie oglądamy po zmroku i raczej jest 3x w tygodniu po godzinę, dwie, niż jak za lat 90tych, że TV chodzi włączony 12h dziennie. Mamy ps4, ale konsola jest włączana raz na kwartał, ostatnio kupiłem kompa do grania więc pewnie PC będzie grzany do czerwoności. Choć obiecałem sobie, że jako fan Gran Tourismo, przejdę dwa ostatnie tytułu na kierownicy jak już kupię fotel + chciałbym przejść wreszcie TLOU2, które leży i się kurzy. Powyższe przyzwyczajenia mogą się zmienić, bo ciągle jesteśmy na etapie wykończeniówki, ale za miesiąc-dwa powinniśmy mieć więcej czasu na odpoczywanie a nie zapieprzanie 14h dziennie (+ prawdopodobnie moja mam się do nas wprowadzi, więc pewnie ona będzie więcej oglądała). Na audio nie patrzę, sprzęt będzie podłączony do całkiem dobrego wzmacniacza Technics SU V900 + dwóch kolumn z własnego przepisu.
Mam tak naprawdę dwa pytania:
1. Czy jest sens pchać się w rzutniki, czy jednak w podobnym budżecie celować w tv 85" lub 100" (te większe to raczej od hisense)
2. W zależności od odpowiedzi na pkt. 1 jakiś konkretny model byście polecili? Nie zależy mi na logo, ja się rozglądałem tylko za rzutnikami i rozważałem takie pozycje:
- Mi 4K Laser Projector 150"
- Hisense PX3-PRO
- EH-LS800B
Budżet 10-15k cebulionów, chodzi mi o dobry stosunek jakości do ceny.
Nie zależy mi na logo na sprzęcie, mam AGD od Hisense i jestem zadowolony.
Z góry dziękuję za odpowiedzi
P.S.
Piszę z anonima bo mam perma za pastę o serwerowni, pozdro michau, mirkuję od 6 lat+ ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#kiciochpyta #elektronika #rzutnik #telewizory #telewizor #telewizja i trochę #pc #komputery #gry #kino
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: razzor91
źródło: B4uk9lBaHR0cHM6Ly9vY2RuLmV1L3B1bHNjbXMvTURBXy9jOGFjODQ3ZTliNWE0NTdiMTdiZjNkNzZiNDM3M2NkYy5qcGeSlQMAbM0HgM0EOJMFzQOszQH03gACoTAHoTEE
PobierzA za 15 kupisz kupisz co prawda mniejszego oleda, ale jakościowo jak chodzi o obraz lata świetlne niż nawet rzutnik za 50k. Przemyśl sprawę. W tym budżecie kupiłbym tani rzutnik żeby sobie obejrzeć raz na jakiś czas film i do salonu przyzwoity Oled
@Atreyu: też tak zrobiłem. Tzn kupiłem OLED do grania i streamingów i teraz dokupuje rzutnik do filmów.
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: RamtamtamSi