Wpis z mikrobloga

@nie-jestem-pewien: zgadzam się z tym podpinaniem się przez Polaków pod amerykański alt-right, bo oni tam na nas srają, często w ogóle mają neonazistowskie zapędy i generalnie z popierania ich nic dobrego dla Polski nie wyjdzie. ALE... Czy to oznacza, że Anglosasi ze Stanów mają na wyłączność prawo do oceniania, kto jest biały a kto nie? Jeśli jakiś redneck z Alabamy ruchający własną siostrę nie uznaje pochodzących ze środkowej Europy, jasnowłosych,
  • Odpowiedz
@eaxata: tematyka altrajtu i polski jest ciekawa bo sporo ich tam ma jakis fetycz polski jako ostatniego kraju ktory opiera sie "lewactwu". przyczynilo sie do tego spopularyzowanie filmiku w ktoryms jakis polityk pis udziela wywiadu zagranicnej stacji tv i mowi ze polska wpuszcza zero imigrantów. co oczywiscie jest bzdurą bo jak wiemy pis rozdawał wizy pracownicze jak cukierki.
no ale mem "based poland" rozniósl się.
  • Odpowiedz
@nie-jestem-pewien: P---------e kotka. Gdybyś miał wyrzucić z grupy Europejczyków powiedzmy 10% najmniej białych ludzi, to polecieliby Włosi, Hiszpanie, Grecy, Portugalczycy – ogólnie południowe nacje. A to, że Jankesi w XIX w. nie uznawali Irlandczyków, Włochów i Polaków za białych, to tylko świadczy o ich głupocie. Austriacki akwarelista nie miał z tym problemu.
  • Odpowiedz
ja odnosilem wrazemie ze altrajt to mniej wiecej po prostu MAGA ktora stawia sie w opozycji do "old right" czyli republikanie

@nie-jestem-pewien: a ja czytam to co napisałeś i nawet dopuszczałem, że możesz mieć rację xDD

Idę sobie zrobić kawy xD
  • Odpowiedz
Zgadnijcie, kto jeszcze nie był do niedawna biały? Słowianie :)

@nie-jestem-pewien:
A jak oni niby odróżniaja tych Słowian od innych białych? xD Typie, przeciętny Amerykanin nie byłby w stanie wskazać na mapie świata Polski, nie bedzie mial pojecia czy u nas jest katolicyzm, protestantyzm, czy my w ogole uzywamy alfabetu lacinskiego czy cyrylicy. Niektorzy z nich nawet nie beda wiedzieli ze cyrylica istnieje - maja to w dupie xD. A
  • Odpowiedz