Aktywne Wpisy

euklides +60
Ale się kurde stresuje, zaczynam budowę domu (dzisiaj, konkretnie dzisiaj startuje), a w maju ma mi się urodzić dziecko. Wszystko jest tak jak sobie planowałem po skończeniu studiów ale stres straszny...
A kurde jak miałem 18 lat chciałem być panczurem i jeździć po koncertach i chać wóde a tak się potoczyło moje zycie...
PS Jak ktoś wam mówi że studia nic nie dają, to g---o prawda i możecie go wyśmiać. Zmienia ci się światopogląd,
A kurde jak miałem 18 lat chciałem być panczurem i jeździć po koncertach i chać wóde a tak się potoczyło moje zycie...
PS Jak ktoś wam mówi że studia nic nie dają, to g---o prawda i możecie go wyśmiać. Zmienia ci się światopogląd,

Pokażę Wam kawałek mojej mordy ʖ͡º)

źródło: temp_file8581019454285615002
Pobierz
Dopiero zaczynam przygodę ze SMART HOME i wstępnie pomiędzy Zigbee a Z-Wave, wybór padł na to pierwsze.
Jaką bramkę najlepiej wybrać, aby była kompatybilna z jak największą liczbą urządzeń? Zastanawiam się pomiędzy Tuya, a Xiaomi.
PS
Zakupiłem w IKEA w zestawie taki sterownik do oświetlenia (z symbolem Zigbee) i zastanawiam się czy uda się go podłączyć pod inną bramkę niż bramka ikeowska DIRIGERA.
Chętnie zapoznam się z waszymi opiniami oraz radami.
Dzięki!
#zigbee #smarthome #zwave #fibaro #tuya #ikea #inteligentnydom
źródło: IMG_0557
Pobierz@Bakerovsky: chyba najsensowniej postawić samemu na jakimś pc czy tam raspberry pi
@kilo-bravo: ja kiedys sasiada posluchalem i wyladowalem z ogromna instalacja oparta o Fibaro. Jest lepiej niz kiedys ale trzeba wiedziec gdzie szukac problemow. Ogólnie można polecić do zautomatyzowania jakichś pierdół typu światełka, termostaty. Niestety Z-Wave lubi się przytkać i repeater Ci nie pomoże. Kończy się kupieniem slave'a. A te kontrolery w wersji Lite to chińskie g---o tylko
źródło: obraz
PobierzPodpinam raspberry pod LAN z kartą 32gb, ale co jak mnie nie ma w domu i nie jestem podpięty pod tą samą sieć WiFi? Jest możliwość za darmo aby sterować zdalnie?
Dzięki