Aktywne Wpisy

RobieZdrowaZupke +19
Tam już się nie da wrócić
źródło: 201115173830812848
Pobierz
Umeraczyk +7
źródło: temp_file3853701961369302230
PobierzSkopiuj link
Skopiuj link
źródło: 201115173830812848
Pobierz
źródło: temp_file3853701961369302230
PobierzRegulamin
Reklama
Kontakt
O nas
FAQ
Osiągnięcia
Ranking
1000 legendarnych procków kwantowych...
Reszta jako-tako idzie, albo można zautomatyzować recykling do legendarnych, albo na Fulgorze je powoli wytwarzać ze scrapu.
Ale te procesory to dramat.
Na razie mam 4 legendarne jądrowe, w sumie starczają, ale chodzi o zasady!
Also, jest błąd w polskim tłumaczeniu? Oba przenośne reaktory są nazwane "fuzyjny".
@dzem_z_rzodkiewki
#factorio
źródło: legs
PobierzJa nadal nie wiem czy chcę robić linie recyklujące gotowe produkty czy przygotowywać półprodukty. Niby jest bardzo łatwo, bo z recyklingu węgla robi się kosmiczne ilości plastiku i lds. Żelazne płytki też łatwo robić z foundry.
Natomiast na płytki z fulgory to niestety chyba tylko da się recyklować ten budynek specjalny z tej planety.
Stwierdziłem że nie da się balansować materiałów sensownie między kilkoma planetami, poza tym zbierając materiały legendary tracę możliwy zysk materiałów przy skoku quality z epic->legendary lub nawet z rare->legendary
Więc zrobiłem fabrykę fuzyjnych normal i przerabianie w kółko na quality
Jeszcze tylko zautomatyzować platformę
Z początku wytwarzałem produkty w niższej jakości licząc na legendę, a jak wypadło słabsze - to recykling.
Ale teraz już robię inaczej.
Rzeczy, które recyklują się do samych siebie (plastik, wolfram, karbon, stal) -- recykluję do usrania, aż
źródło: recy
PobierzPlastik, Miedź i Stal to idzie bardzo łatwo w kosmicznych ilościach wytwarzać. Węgiel jest mega łatwo dostępny, więc tanio masowo go przepalać i ulepszać. A potem to już dzieje się magia, bo nie dość, że plastik robisz w budynku z Aquilo z 8 modułami + prod z badań, to potem to samo z lds. A na koniec wystarczy przerobić legendarne lds na półprodukty.
Głównym trikiem jest tutaj to, że
@Murasame:
Kurde, racja!
Tylko gdzie najlepiej?
Na Nauvis wungla pod dostatkiem, ale gorzej z gazolem -- trzeba całą linię produkcyjną postawić. Albo z ropy albo też z wungla.
Na Fulgorze z kolei gazol za darmo, ale wungla nie ma i trzeba by dowozić.
To samo mam z niebieskimi układami tylko tego jeszcze nie zauważylem
źródło: {9DA989C6-F930-425F-941F-C5796B564043}
Pobierzźródło: {591593E4-A47D-4072-B70A-98A69B0AEECB}
Pobierz@dzem_z_rzodkiewki:
Tak, ale zwróć uwagę, że +300% oznacza, że robisz 4x więcej.
Recykling też masz w proporcji 1:4, więc realnie przy takiej produktywności recyklujesz 1:1, z każdym recyklem niemal 25% szansy (24,8%) na upscale jakości.
Więc realnie przy takim wymaksowaniu produktywności -- poprawiasz jakość za darmo.
Dobra, pyknąłem sobie na szybko upscaler ze zwykłego węgla do legendarnego plastiku.( ͡º ͜ʖ͡º)
Trochę niechlujne to, ale to na próbę, jak będzie się sprawdzać to coś podopieszczam.
Wungiel dowożony z Nauvis, w końcu na coś ten frachtowiec się przyda, bo ostatnio latał po próżnicy.
źródło: upspla
Pobierz