Wpis z mikrobloga

Niektóre osoby napisały, że gra dobrze działa pod względem optymalizacji półtorej godziny a potem optymalizacja zaczyna się robić słaba. Na razie chyba się jeszcze wstrzymam z kupnem gry. Mam Rx 6700 xt 12 GB vram, Ryzen 5 5600 i 32gb ram. Ponoć gra wymaga mocnego procesora. #stalker #stalker 2 #grykomputerowe #grypc #pc #steam #gog
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Edenes: Ja gram na Ryzenie 5600G i RX 6650 XT. Ustawienia to u mnie głównie miks średnich i wysokich z paroma na niskich, które za dużej różnicy wizualnej nie robią. Rozdziałka to 1080p i do tego FSR. Gierka trzyma przy takich ustawieniach 60 klatek. Zdarzają się oczywiście jakieś okazjonalne dropy paru klatek, ale nic do czego nie przyzwyczaiłyby mnie poprzednie części ( ͡° ͜ʖ ͡°) Przegrałem
  • Odpowiedz
  • 0
@Pazox: ile godzin już grasz? Pytam się bo gra ponoć przez pierwsze półtora godziny chodzi ponoć fajnie a potem dopiero klatki lecą w dół bo gra w dalszej części staje się bardziej wymagająca graficznie
  • Odpowiedz
  • 0
@Pazox: jaką masz maksymalną temperaturę na Rx 6700 XT w tej grze? Pytam się bo ciekawi mnie jak mocno piłuje ta gierka karte
  • Odpowiedz
@Edenes przy 6750xt od asusa max temperatury to 58C°, według apki karta pracuje w zakresie 75-98% i max 180W. Ustawienia epickie z wysokimi TSR + FSR3. Gram w fullHD.
  • Odpowiedz