Wpis z mikrobloga

Mam pytanie do psiarzy, a przede wszystkim właścicieli #bordercollie
Powiedzcie mi moi drodzy, czy ten pies w bloku to dobry pomysł, bo dużo czytam i zdania ekspertów są podzielone :( jesteśmy z mężem aktywnymi ludźmi i dlatego też szukamy takiego czworonoga. Border wydaje się być dla nas idealnym psem, który będzie mógł nam towarzyszyć podczas górskich wędrówek, biegów, spacerów po lesie, itp. Obawiam się jednak, że mieszkanie będzie dla niego za ciasne, a wiadomo, że będzie spędzał w nim sporo czasu. Czy ktoś ma w bloku psa tej rasy i mógłby się wypowiedzieć? #psy
  • 3
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@odidouo1: znam dużo ludzi co mają tego psa w bloku i świetnie sobie radzi. Tylko to jest pies zajebiscie trudny który musi być porządnie i umiejętnie wychowany. Jak nie znacie się na psach to go nie bierzcie bo wam życie zniszczy. "Wybieganie się" nie wystarczy.
  • Odpowiedz
@odidouo1: mam bordera i mieszkam w bloku. Jest ze mną już ponad trzy lata. Te psy naprawdę dużo śpią w ciagu dnia, więc to czy on będzie spał w mieszkaniu w bloku czy w pałacu na 1500m2 nie zrobi mu żadnej różnicy. Śpi dosłownie gdzie popadnie i w najrozmaitszych pozach. Jesli jesteście faktycznie aktywnymi ludźmi to jest to świetny towarzysz bo ze mną również jeździ w góry i każdy wyjazd
  • Odpowiedz
@odidouo1: To rasa pracująca więc poradzi sobie w mieszkaniu jak najbardziej, jeśli tylko dostarczycie mu wyzwań. Spokojnie można je zostawić same w domu na czas pracy. Problemem jest o czy pisze @Hmrogrz i ma 100% racji.
  • Odpowiedz