Aktywne Wpisy

ibleedforyou +2
Ile wzrostu powinna mieć kobieta

Czasami jak rozmyśla o tym co powiedziałem, czego nie powiedziałem, jak postąpiłem, bądź jak powinienem i mam konwulsje od tego rozmyślania, kaca moralnego.
Skopiuj link
Skopiuj link

Regulamin
Reklama
Kontakt
O nas
FAQ
Osiągnięcia
Ranking
czy do laptopa z funkcją bycia uniwersalnym (sporadyczne granie w jakieś starsze tytuły itp) lepiej wybrać procek
intel Core™ i5-12450HX
czy
AMD Ryzen™ 7 7435HS
osobiście jestem chyba za intelem ze względu na wbudowaną kartę, czyli dłuższą żywotność na baterii podczas pracy czy oglądania czegoś na necie. Ale, że ja jestem na etapie posiadania laptopa co ma już 11lat, to posłucham ekspertów.
odpowiadając na pytania które mogą paść. czemu te procesory? bo do 3k ciężko znaleźć coś z lepszym procesorem i czymś lepszym niż karta graficzna rtx 3050 95W. Nie nie chcę dorzucić 1k do lepszego kompa, bo szkoda mi siana.
https://www.notebookcheck.net/i7-12650H-vs-R7-7735HS_14051_14952.247596.0.html
R7-7435HS i z R5-7235HS nie mają wbudowanej grafiki
@ImeNs: to po co w ogóle szkasz laptopa z dGPU? integry poszły mega do przodu i spokojnie można pograć na min nawet w nowe gry
@ImeNs: zgadza się, tylko moim zdaniem, to kupowanie laptopa z 3050 to się mija z jakimkolwiek celem.
@ImeNs: Dokladnie tak, nie uzywa karty dedykowanej, co nie znaczy ze ona nie jest wlaczona i nie pobiera pradu.
Z drugiej strony jak dedykowana karta graficzna robi malo wymagajace rzeczy to pobiera mniej pradu(baterii) niz jak jest pod
- mam laptop integra+dedykowana grafika (Ryzen 5600h+1650Ti) i od nowosci on trzymal okolo 5h na baterii robiac NIEWYMAGAJACE rzeczy, a po 2 latach to troche ponad 4h.
- z drugiej strony mam laptop tylko na Integrze - Ryzen 5500u i on dziala ponad 8h na takiej samej baterii.
Zalezy czy akceptujesz taki czas pracy. Jak tak to ja bym bral tego Intela
Jak nie ogladasz filmow w 4k to 90% czasu laptop jest cichutki, czasem wlaczy wiatraczek, al tak troche tylko.
No jak odpalisz gre to tez niewazne jaki bo szumi szuuuuuuuuuuu jakby wichura za oknem.
tak samo szukam 15 cali. tak dokładnie to chyba to sa 15.6. aktualnie mam 13 i tez jest git, ale tę rozdzielczość ciężko uświadczyć jak się chce chociaż trochę gamingnowy sprzęt
Pokrycie palety barw: 100% sRGB
Ranking laptopów na listopad 2024