Aktywne Wpisy
kfpwa +439
#systemkaucyjny
W tym całym chaosie i przerzucaniu się na saturatory pamiętajmy o jednej ważnej rzeczy:
- Saturatory SodaStream są produkowane przez izraelską firmę która chwali się na każdym opakowaniu wykorzystywaniem w pracy palestyńczyków, z oczywistych przyczyn nie podaje tutaj nawet linka do produktu
- Saturatory firmy Dafi są produkowane przez Polską Firmę Formaster S.A., dzięki temu kupując ich produkty wspierasz zakłady produkcyjne w Kielcach i Bilczy
Link do ich sklepu
W tym całym chaosie i przerzucaniu się na saturatory pamiętajmy o jednej ważnej rzeczy:
- Saturatory SodaStream są produkowane przez izraelską firmę która chwali się na każdym opakowaniu wykorzystywaniem w pracy palestyńczyków, z oczywistych przyczyn nie podaje tutaj nawet linka do produktu
- Saturatory firmy Dafi są produkowane przez Polską Firmę Formaster S.A., dzięki temu kupując ich produkty wspierasz zakłady produkcyjne w Kielcach i Bilczy
Link do ich sklepu
źródło: 1503f689-7c64-415b-bb6d-6506f6f4f485
Pobierz
Afrobiker +28
źródło: temp_file5317779193824978901
Pobierz

Mam pytanie do znawców. Znajoma szuka jakiegoś boostera do odpalania swojej hybrydowej auris czy tam corolli nie pamiętam. To jest inny rodzaj takich boosterów? Czy to może być zwykły jak do benzyny np? Wiem że ona ma z przodu jakieś podłączenie a nie pod akumulator bezpośrednio. Będę wdzięczny za na kierowanie :)
Teraz trochę więcej, ale sprawdza się doskonale, chociaż mankamentem są krótkie przewody, więc trzeba podpinać bezpośrednio pod akumulator (u mnie w bagażniku dostęp jest spoko).
@G06DbT: W autach wyprodukowanych w Europie (UK oraz Turcja) była akcja serwisowa na wadliwe akumulatory z Turcji, więc można zrobić test w ASO i jeśli jest wadliwy
@Insiders: czyli coś z autem nie tak, skoro drugi aku trzeba było wrzucić i też umiera
@G06DbT niestety jak się rzadko jeździ hybrydą to aku się rozładowuje, u mojego ojca w Lexie w instrukcji jest napisane wprost by unikać przestojów auta dłuższych niż 10 dni
on tylko włączał elektronikę auta, jakby tylko sam zapłon, później już wszystko z dużego akumulatora,
nie zdziwiłbym się gdyby dałoby się taką hybrydę "odpalić" na baterii z elektronarzędzi 12V