Wpis z mikrobloga

#worldofwarcraft #wow #wowclassic #gry #mmorpg #mmo #blizzard

Grałem w Wowa razem z Guild Wars w erze do cataclysmu (w cata rzuciłem, bo wtedy już jakość Wowa zaczeła lecieć w dół i zresztą nie miałem czasu już na MMO później). Zastanawiałem się czy nie wrócić do klasyka, ale okazało się, że obecnie jest na końcu cata właśnie i wchodzi w pandarię, ale też okazało się przy tym, że będzie jakiś Classic 20 lecie? W sensie coś więcej wiadomo o tym projekcie, czyli jak będzie działała progresja z dodatkami? Wiem, że teraz wypuszczą gołą podstawkę i w sezonie 2025/2026 będzie burning crusade, ale co potem? Nigdzie nie mogę znaleźć takich informacji. Ogólnie śmieszna sprawa, że wypuszczają jeszcze raz classica.
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@KarolSpl: No, tego jestem pewien, bo według graczy "Klasyczny WoW" to właśnie podstawka + TBC + WOTLK, ale mnie ciekawi czy zdecydują się wypuszczać dalej następne dodatki. Dla mnie to jest ciekawe z tego powodu, że jeśli zdecydują się na wypuszczanie kolejnych dodatków to będziemy mieli dwa identyczne Classici, tylko ten nowy będzie miał mniej serwerów (jeden PVE, jeden PVP i jeden Hardcore) i będzie bardziej zacofany.
  • Odpowiedz
@SonidoStark: wątpię, żeby kontynuowali dalej po wotlk. Raczej nie przejdzie to w społeczności. Widać to nawet po zainteresowaniu cataclysmem, gdzie aktualnie jest najmniej rajdujących. Na moję wotlk i tyle.
  • Odpowiedz
  • 1
@KarolSpl: No, ja też tak uważam, bo bez sensu byłoby robić dwa identyczne modele. Tym bardziej, że tak jak piszesz, obecnie na Classicu 90% serwerów jest na status: low. Szkoda, że póki co Blizz tego nie potwierdził.
  • Odpowiedz
@SonidoStark: na moje najlepszy Classic na ten moment to SoD przynajmniej jest jakiś balans klas i można naprawdę grać czym się chce a na zwykłym Classic masz warrior albo s--------j xd taka prawda nie wiem czemu ludzie lubią tak grać skoro połowa speców jest bezużyteczna i nie nadaje się do niczego.
  • Odpowiedz