Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Sąsiedzka pomoc czy fraj3rstwo
od ponad miesiąca często pomagam znajomemu przy remoncie, ( tzn. drobne przysługi, ale częste ) calkowicie za darmo, bo nie zaproponował nic, nawet browara, ok. W tym czasie on mi pomógł jeden jedyny raz i ja odwdzięczyłem się 4pakiem, ok. Pomijając to...
Byliśmy umówieni pewnego poranka w konkretnych godzinach, że pomogę mu wnieść meble na górę, więc ja wstałem wcześniej przed pracą, przygotowałem się, czekałem, spoglądałem na godzinę i na telefon, niestety temat ucichł kontakt jakby się urwał
Na drugi dzień dostałem wiadomość od niego, że na następny dzień raczej powinny być meble i czy wstane wcześniej przed praca i mu pomogę. Odpisałem, że przecież my byliśmy umówieni na wczoraj i czekałem, byłem niewyspany i cały dzień przez to zarąbany w akcji, i że już nie bede miał czasu jutro. Odpisał mi tylko " okej :) " a ja liczyłem na jakieś wytłumaczenie sytuacji albo jakieś "sorry". Chłop prawdopodobnie jest roszczeniowy i uważa, że skoro ja nie mam dzieci to znaczy, że nie trzeba szanować mojego czasu. Co powinienem dalej zrobić w takiej sytuacji ? olać całą sprawę czy być wkurzony na niego ?
#logikaniebieskichpaskow #logika rozowychpaskow

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: razzor91

• 3
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: Skoro się z kimś umawiasz, a on Ciebie olewa to źle świadczy o nim. Dodatkowo piszesz, że nie proponuje chociażby browara jako podziękowanie, to widocznie podchodzi trochę pod frajerstwo z jego strony oczywiście
  • Odpowiedz