Wpis z mikrobloga

Elo, tutaj xboxiarz i plejarz.
Pytanie moje jest takie.
Czy zakup N Switch lite dla dziewczynki wiek 7 lat to dobry pomysł? Jest tam w co pograć dla takich dzieci?
Nie będzie siedzieć na tym non stop, bo ma masę innych zajęć, ale raz na jakiś czas coś by się mogła pobawić.
Gdzie szukać dobrej wersji i ceny na taki sprzęt.
Dziękuję z góry za podpowiedzi.

#nintendoswitch #konsole #gry
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@przemax: zależy ile chcesz mieć gier zainstalowanych na raz. przecież 128gb to koszt około 50 zł xD
Gierki mają i po naście gb ja bym nie brał mniej niż 128.. 128 to ja mam w swoim PlayStation vita.
  • Odpowiedz
  • 0
@frutson: Przyznam, że dopiero za zaczynam się orientować w tym temacie i nie wiedziałem, że tam jest wejście na karty pamięci.
Możesz podesłać link do takiej konsoli na Ali?
Szukałem, ale jest milion ofert i wszystko wygląda jak jakiś scam.
  • Odpowiedz
@przemax: na twoim miejscu zastanowiłbym się nad kupnem zwykłego Switcha (nie lite). Dzięki temu mogłaby grać w co-opie z koleżankami albo z rodzicami lub grać w gry ruchowe.
Może być nawet wersja V1/V2, które są tańsze niż OLED.

No i ogólnie wydaje mi się, że Switch się nada dla takiej dziewczynki. Córka mojej kuzynki ma 8 lat i zagrywała się w Mario Odyssey, a ostatnio nawet w This war of
  • Odpowiedz
@przemax: Nintendo Switch cierpi na driftujące joycony. W wersji Lite już ich nie wymienisz i cała konsola będzie musiała zostać wysłana do serwisu. IMHO najgorsza wersja Switcha.
  • Odpowiedz
  • 0
@Belzdron: Tutaj dochodzi fakt tego, że im mniej części ruchomych, tym lepiej. Dzieci potrafią zrobić cuda.
Ps. Mój syn odgryzł gałkę od Dualsensa jak nie mógł poradzić sobie z bosem w Astro Bocie xD.
  • Odpowiedz
@przemax: za 900 zł kupisz Mirasku wersje Oled, dużo lepsza od standardowej, na priv wysłałem Ci link z Aliexpress. Sam od niego zamawiałem w Lipcu i jestem mega zadowolony. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@przemax: dziewczynki powinny miec duzo zabawy z switch. Duzo gier jest celowanych na 7-12 lat. A zlosliwcy nie bez powodu mowia, ze nintendo jest dla dzieci.

Masz ogolnie teraz 3 wersje switcha
V2 - ulepszona wersja v1
OLED - lepszy ekran niz v2 i chyba bateria lepsza
lite - konsolak cos jak gamboy. W stalej zabudowie, nie podlaczysz do tv. Jak padnie Ci guzik to tylko serwis zostaje, bo nie wymienisz
  • Odpowiedz