Aktywne Wpisy
wykopany-ziemniak +209

Nacho_Libre +15
#sluchamzlastfm #sluchamzlastfm2 #muzyka #spotify #lastfm
Dzień dobry,
W ten niedzielny poranek zapraszam do cotygodniowego Waszego zestawienia najczęściej słuchanych albumów w serwisie last.fm w kończącym się tygodniu.
Słucham
Dzień dobry,
W ten niedzielny poranek zapraszam do cotygodniowego Waszego zestawienia najczęściej słuchanych albumów w serwisie last.fm w kończącym się tygodniu.
Słucham

Jak myślicie ile faktycznie wytrzyma lat taki 100m2 dom modułowy?
Jakieś stare domki letniskowe przerobione z baraków/wagonów czy po prostu ze sklejki mają ponad 30-40 lat i stoją.
360k za domek do stanu deweloperskiego. Bliźniak w podobnej okolicy od dewelopera ~~750k.
#budownictwo #budujzwykopem #domyszkieletowe
źródło: 02-4-712x428
Pobierz@BornToDie69: tylko dolicz koszt działki i wyjdzie podobnie. Co co technologii, jest wiele różnych, nie tylko domy skandynawskie, temat cały czas się rozwija.
Komentarz usunięty przez autora
https://altomodular.pl/alto-superbo/
@BornToDie69: lepiej tylko pod względem kosztów budowy i projektu, podstawowa zasada - nie wierzyć handlowcom bo w budowlance wciskają kit bez skrupułów
Ja mam dom 100m2 ogrzewanie „farelkami”-grzejniki na prad. Tanie bylo ale z zasady nieekonomiczne, ale mam foto na starych zasadach.
Chcesz wrzuce ci screeny jak wyglada zuzycie pradu rodzina 2+2 bez oszczedzania w zime(licznik tauron).
Co do budowy mam moduły z drewna.
Sprawdzanie cen na stronie to zycie w nieświadomosci..zwykla
Ja powtarzam bez szczegółowej wyceny na trzy strony z wszystkimi parametrami i producentami poszczególnych materiałów nie ma o czym gadać. okaże się że Dach jest blachy,że trzeba zapłacić tu i tam jakiś chcesz coś więcej.
Ja byłem na takim spotkaniu ze wszystkimi uzgodnieniami wycena i budowa domu.
A okna? Panie tutaj nie ma limitu na upgrade.
Ile to postoi ? To ja do dzis slysze te
@BornToDie69: Nie ma innych opcji w naszym klimacie, FV zimą po prostu nie działa, na strych zasadach jak naprodukowałeś latem a odbierałeś zimą to miało jeszcze sens.
Wybij sobie z głowy to ogrzewanie prądem bo za 5 lat pójdziesz z torbami. Rób normalną PC lub w ostateczności kilka klimatyzatorów którymi będziesz grzał.