Wpis z mikrobloga

Okiem eksperta:
Kermit porzuci księgową. Nie ma bata aby rzucić życie we Wrocławiu na życie w Wasilkowie dla osoby, która się zna od 4 tygodni. Gdyby mieszkali od siebie kilkanaście kilomoetrów to byłaby szansa. W tej sytuacji nie ma szans.

Kudłaty i Barakuda powiedzą tak ale za miesiąc już będą tylko przyjaciółmi online. Oni w ogóle do siebie nie pasują.

Boczek i Kangurzyca. To ich osobista porażka. Porażka produkcji. Porażka ekspertek. Obydwoje nadaja sie na terapię a nie do małżeństwa.

Ekspertki - porażka sezonu. Producenci w ostatnim odcinku powinni im oznajmić, że nie zostają w związku.

#slubodpierwszegowejrzenia
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Martinos30 u Kermita bardziej chodzi o robotę. Wrocław i okolice są mocno uprzemysłowione i ma dobrą robotę jako inżynier wtrysków za niezłą kasę w ciepłym gabinecie, nie na żadnej hali. Na Podlasiu nie ma praktycznie żadnego przemysłu chyba że nie wiem jakiś spożywczy typu mleczarnie, zakłady mięsne itp., ale tam nie potrzebują inżynierów wtrysków, więc zostałaby mu robota jako typowy Areczek w miejscowym januszexie, czyli minimalna i ewentualne premie pod stołem,
  • Odpowiedz
@czarna_olewka ale mimo wszystko dla każdego faceta nawet takiego pantofla, życie na utrzymaniu kobiety jest jednak ujmą. No chyba, że ktoś jest patentowanym leniem typu Ferdka Kiepskiego. Do tego prestiż, we Wrocławiu był panem inżynierem, robole na zakładzie mieli do niego duży respekt i kłaniali mu się w pas, nawet menadżerowie się z nim liczyli. Na Podlasiu byłby Areczkiem z Januszexu pomiatanym przez Janusza po zawodówce. Spory regres. Zarobki tak samo.
  • Odpowiedz
@Martinos30 co do kermita - on zdaję się mówił w odcinku, że liczył się z tym, że jego standard zawodowy może się diametralnie zmienić i na pewno miał o to setki pytań przed programem w których musiał zadeklarować czy jest gotów zmienić miejsce zamieszkania i prace dla partnerki.

Babka ma swoje mieszkanie w przeciwieństwie do kermita, a Wasilków to jest praktycznie osiedle Białegostoku. Do centrum białego dojedziesz tam jednym autobusem. To
  • Odpowiedz
@Martinos30: mi się wydaje, że gość jest tak nastawiony na małżeństwo i to, że w końcu nie jest kawalerem, że zrobi wszystko aby być razem i robić to co ona mówi. Mój znajomy po 40stce potrafi rzucić wszystko dla laski którą poznał tydzień wcześniej żeby się w końcu ustatkować.
  • Odpowiedz
@Martinos30 w Białymstoku mieszkasz i masz same łąki i mleczarnie? xd Rosti, Neotech, Contractus, Samasz to 4 firmy z głowy które wymieniłem, są w Białymstoku i pasują pod profil pracy Kermita. Na magazynowej też jest smp i ze dwie kolejne firmy z dużymi halami produkcyjnymi. A mleczarnie najbliższe to my mamy akurat w wysokim mazowieckim i grajewie, jakieś godzinę drogi od Białegostoku xd
  • Odpowiedz