Wpis z mikrobloga

@lyennDS: ja też miałem lecieć po E2 acherona ale na dobrą sprawę patrząc jak powercreep p--------a to se dałem spokój bo przyjdzie 3.X i stare dps'y znowu zejdą ma drugi plan jak w 2.X. Tym bardziej że w pierwszej kolejności jeszcze zbieram aventurina z lc. Z jego lc jest nieporównywalnie lepszy od fu xuan dla acherona bo generuje stacki do ulta jak zły. No i daje darmowy wytrych do każdej
  • Odpowiedz
@SarahC: nie, Fu Xuan nie daje tarczy, ale przez to jak rzadko wypuszczają Preservation, to myślę, że póki co daje rade (w wersji 3.0+ podobno nie ma żadnego Preservation wg leakerów). Do tego myślę, że Aventurine jest jednak mocniejszy niż Fu Xuan i jest bardzo dobry do Acheron, ale odpuszczę sobie xd
  • Odpowiedz
  • 1
@internet_user7: No mi wypadł na 50 pullu także jestem do przodu o 30 kulek. Nie wiem czy będę iść po jego lc, mam dużo lc 4* pod preservation, a on mi jest potrzebny w sumie tylko żeby dawał shielda i tyle. Chciałam wbić Luoche na C2 i mieć to samo ale... nie ma po prostu baneru z luśkiem...
lipa jak luj bo nie ma żadnego eventu ani nic sam baner
  • Odpowiedz
  • 1
@lyennDS: Nie robią bo podobno jest jakiś problem związany z mechaniką według zagranicznego yt'ba. Nie wiem ile w tym prawdy ale doszli tam do konkluzji że heal jest po prostu lepszy mechanicznie - dużo więcej wybacza i lepiej działa w dodatku Bailu może ci odrodzić postać jak któraś postać zostanie w team fight zabita więc po co komu tarcza? Nie pomaga też to że te tarcze można dostać w inny
  • Odpowiedz
@internet_user7: prędzej czy później będzie trzeba przeznaczyć na coś pulle, jednak bardzo nie lubię mieć po prostu E0S0 :/ jak już to E0S1, do tego bardzo lubię Acheron (mam do niej JQ E0S1 i czeka jeszcze Hyperspeed Sparkle E1S1 z 240 crit dmg), na aventurine mi już nie starczy xd

mam DHIL S1E2 i nadal bardzo dobrze się trzyma
  • Odpowiedz
  • 1
@lyennDS: Ja mam Acheron na C0 z Black Swan i ona nigdy nie robi największego dmg z postaci. Jak chcesz dmg to weź Feixiao i Yunli one to n--------ą na c0 nawet bez lc.
  • Odpowiedz
@SarahC: moja Acheron robi bardzo dużo dmgu, może Twoja nie jest dobrze zbudowana albo nie ma dobrego teamu (na E0 trzeba dwóch postaci Nihility, Black Swan to za mało :/ Pela jest bardzo dobra ogólnie)

a poza tym za późno xD powitajcie moją Acheron E2S1 ( ͡° ͜ʖ ͡°) muszę zmienić zbroję na tą z crit dmg raczej
l.....S - @SarahC: moja Acheron robi bardzo dużo dmgu, może Twoja nie jest dobrze zbu...

źródło: image

Pobierz
  • Odpowiedz
@SarahC: Raczej jest zupełnie na odwrót. Jedyny content w którym sustainy są naprawdę sprawdzane to wysokie conundrum na symulacjach, gdzie tarcza jest dużo mocniejsza bo chroni cię przed padnięciem na strzała. Odrodzenie bailu chroni jedynie przed bardzo złym rng gdzie 100% mobów focusuje jedną postać no i działa tylko raz na walkę przez co jest raczej zabezpieczeniem przed resetowaniem walki zamiast czymś na czym warto polegać. Po prostu wypuszczając aventurina
  • Odpowiedz
  • 0
@internet_user7: o wysokie conundrum na symulacjach, gdzie tarcza jest dużo mocniejsza bo chroni cię przed padnięciem na strzała.

Tzw oneshot. Tylko problem polega na tym że w HSR nie ma po prostu takich sytuacji. Na abysie aka simulated universe masz buffy z preservation gdzie wpada ci darmo shield a na mobach zawsze to idzie obejść. Nie ma po prostu takiego bossa że albo masz shield albo nie pojedziesz dalej. Na
  • Odpowiedz
@internet_user7: no właśnie zastanawiam się czy gdzieś w przyszłości nie pójść w E2 Firefly (mam E0S1), aaaale chyba sobie odpuszczę i zainwestuję w jakiegoś nowego dpsa (nie mam niczego pod wind a Feixiao mi się nie podobała :<), no i może Madam Herta jak wyjdzie to się pokuszę coś, teoretycznie jest hype'owana od początku gry to raczej będzie mocna
  • Odpowiedz
  • 0
@lyennDS: Adventurine na 50
zastanawiam się jak bardzo chce jego lc
ale z drugiej strony wywalić 80 kulek na lc, a za chwile bd Tingyun 2.0
dam mu 4* lc i będzie szczęśliwy
  • Odpowiedz
@SarahC: gratki:) u mnie pulle szły słabo (chyba 70-80 na postac, ale nie przegralem 50/50)

LC do Avena tak średnio jeśli nie grasz Acheron właśnie, bo z LC Aven robi debuffek na followup ataku, jeśli masz LC Geparda to wystarczy (ewentualnie możesz je kupić xd), a z darmowych 4* to średnie opcje niestety :/
  • Odpowiedz