Tacy eksperci tu siedzą i takich ekspertów pewnie często na co dzień mijacie na drogach. I później taki typ będzie mnie pouczał w kwestii przepisów prd. xD
@Krupier: nie musisz mnie uczyć tylko wskazac przepis popierający twoje słowa. Otóż on nie istnieje. To co wskazałeś nigdzie nie mówi o upychaniu iluś rzędów samochodów między liniami. W twojej ocenie mieści się więcej ja oceniłem, że to jeden pas ruchu. Kto ma rację? W dodatku
To jeden z tych kierowców, którzy przed skrzyżowaniem gdy chcą skręcić w lewo to zatrzymują się w taki sposób. Bo przecież tam jest tylko jeden pas! xD
@Krupier XD tacy ludzie muszą mieć czarno na białym. Namalowane pasy, nawalone setki znaków, sygnalizację przed każdym skrzyżowaniem i przejściem dla pieszych, a w domu instrukcję obsługi do suszarki do włosów, bo inaczej są zgubieni.
@nieocenzurowany88: kiedyś miałem podobnego dzbana, który się kłócił, że on przed przejściem dla pieszych nie będzie zwalniać by nie narazić pieszych na niebezpieczeństwo bo ustawa nie mówi do jakiej prędkości należy zwolnić i skąd on ma to wiedzieć! xD
Polecam też dalszą część rozmowy bo rozkręcił się kapitalnie - https://wykop.pl/link/7573853/krzysztof-jarzyna-ze-szczecina-w-corvette-atakuje-kamerkowicza/komentarz/127346707/info-dla-swiezakow-ktorzy-niedawno-zdali-prawo-jazdy-jesli-jezdnia-ma-odpowiednia-szerokosc-to-mozna-jechac-obok-siebie-i-nie-potrzeba-wyznaczonej-lin/strona/2#127572827
Nie ma takiego przepisu (odnośnie dwóch nieoznaczonych pasów), on ocenił, że w takich miejscach mieści się tylko jeden samochód i elo. xD
No i klasyka - zatrzymanie się przed przejściem gdy pieszy na nie wchodzi to literalnie blokowanie ruchu i zatrzymanie się bez podstawy prawnej. xD
Nawet już nie wiem jak z takimi ludźmi rozmawiać. Ręce opadają.
#prawojazdy #polskiedrogi #polscykierowcy #przepisydrogowe #pord
źródło: Bez nazwy
Pobierzźródło: obraz
Pobierz