good for you ale Tesla ytd wciąż gorzej niż s&p500.
@sqrvol: swoją drogą, YTD nie jest idealną metryką. Przykładowo, jeżeli ktoś zacząłby w tym roku inwestować w Teslę i dokładnie by kopiował moje ruchy (tj. DCA, z comiesieczny dokupowaniem), to pomimo tego, że Tesla YTD ma "tylko" 19%, to miałby wynik na swoim portfelu równy 48%.
@anonimowy_programista: wiem o tym. To był taki przytyk bo wydaje mi się że mając jedną spółkę nie patrzysz na to co robi szeroki rynek, a robi to samo co Tesla lub lepiej.
@anonimowy_programista: oczywiście musiał paść argument ostateczny "zarobiłem xxxx%". Ja zacząłem poważne inwestowanie w tym roku i też mam zysk w okolicach 50%. Po prostu taki mamy rok na giełdzie w usa a Tesla radzi sobie średnio na tle innych spółek.
#gielda #tsla
źródło: Screenshot 2024-11-08 at 10.07.06
PobierzBędzie dzisiaj?
@sqrvol: LOL
źródło: 3964960
Pobierz@sqrvol: swoją drogą, YTD nie jest idealną metryką. Przykładowo, jeżeli ktoś zacząłby w tym roku inwestować w Teslę i dokładnie by kopiował moje ruchy (tj. DCA, z comiesieczny dokupowaniem), to pomimo tego, że Tesla YTD ma "tylko" 19%, to miałby wynik na swoim portfelu równy 48%.
źródło: Screenshot 2024-11-08 at 10.39.34
PobierzMoje pierwsze pieniądze zainwestowne w Teslę zrobiły dokładnie 2228,56%. Rynkowe indeksy nie mają jak z tym
@sqrvol: sam zacząłeś temat.. a ostatecznie to właśnie finalna stopa zwrotu chyba najbardziej ma znaczenie, czyż nie?
@sqrvol: check again (⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■)