Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Kupowałem dawno ten cały bitkojn za drobne sumy na Revolucie i chciałbym wrócić do kupowania ale za trochę poważniejsze kwoty, niestety aktualne prowizje na Revolucie odstraszają. Jaką giełdę polecacie do kupowania BTC za euro (konto bankowe i zarobki w DE)? Zależy mi na najniższych prowizjach i docelowo większość/całość chcę przerzucić na portfel, więc żeby transfery nie były drogie. Interesuje mnie tylko kupowanie i hodlowanie, nie chcę nic sprzedawać w ciągu następnych ~10 lat.
#revolut #bitcoin #kryptowaluty #krypto #btc #gielda #finanse

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: razzor91

• 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@slgdfhsdhjfbs: Dlaczego tak uważasz? Jeżeli ktoś dotarł już do takiego momentu, że jest pewien to nic go nie powstrzyma. Ja jestem takim holderem, który nie sprzeda jeszcze przez wiele lat. Nie interesuje mnie kurs Bitcoina tylko to czym on jest i jak ważny będzie. To co piszesz pokazuje jak przykre doświadczenia miałeś, pewno wydałeś na BTC cały lub znaczną część swoich oszczędności i bardzo przeżywałeś zmiany kursu, sprzedałeś pewno ze
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP):

Jeśli faktycznie nie sprzedasz przez 10 lat, to zawołaj mnie za 10 lat to Ci wyślę 10 tysięcy zł xD nie ma opcji że nie sprzedasz.

@slgdfhsdhjfbs: trzymam to co mam już ~4lata i tylko raz sprzedałem część. Mimo, że to była wtedy górka to w dłuższej perspektywie lepiej było nie sprzedawać, więc więcej tego błędu
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: tak, możesz przelewać na portfel. Na mój research rok temu byli najbezpieczniejszym miejscem dla obywatela EU na zakupy.
Nawet mają jakiś program poleceń, jeśli stworzysz od konto z czyjegoś linku to coś tam wrzucają jakieś grosze, nawet do 100 euro.
Ja tak założyłem konto z linka kanału na yt, chyba coinbureau.
  • Odpowiedz
Jaką giełdę polecacie do kupowania BTC za euro

@mirko_anonim: Polecam Kraken Pro. Można wpłacić i wypłacić euro przez SEPA. Mają też rozsądne opłaty za wypłatę krypto na portfel, są względnie przyjaźni jeśli chodzi o AML/KYC no i przede wszystkim mają wysokie standardy bezpieczeństwa i długą historię bezawaryjnego działania.
  • Odpowiedz