Wpis z mikrobloga

Łatwiej mi było uczyć się z etrapeza, wykładów z zachodnich uczelni znalezionych na yt po angielsku, angielskich książek niż z wykładów po polsku i polskich podręczników

@AlanPogromca: tak było xD Może to jednak nie z wykładowcami jest problem
  • Odpowiedz
@ciachostko: dlatego w Polsce są dziesiątki tysięcy zadowolonych z usług pana Krystiana i taka sama liczba ludzi, którzy uważają polskich wykładowców za gównianych ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@AlanPogromca: Jest teoria która to tłumaczy.

Sowieckie podejście do nauki ma wyglądać tak, że przekazywana jest w taki sposób żeby wyłowić geniuszy z tłumu, bo tylko geniusze łatwo przyswoją wiedzę podaną w bardzo skomplikowany sposób. Nie rozumiesz? Widać za głupi jesteś, idź kopać rowy.

Amerykańskie podręczniki pisane są tak, żeby największy młot był w stanie je przyswoić. Na studiach też wolałem korzystać z angielskich żródeł.
  • Odpowiedz
@huudyy: co ma ranking, do tego co napisałeś? Postawiłem cię pod ścianę, to już zmiana melodii xD Weź już nie brnij w to, bo wyłania się obraz, dlaczego niczego nie mogłeś zrozumieć xD

Ile Polskich uczelni znajduje się w topce? :)

co to jest ta "topka"? Na jakie rankingi się w ogóle powołujesz? Ile jest tam wszystkich uczelni? Ile jest tam innych zachodnich uczelni? Może najpierw się dowiedz, jak takie
  • Odpowiedz
co ma ranking, do tego co napisałeś? P

@ciachostko: to, że ranking uczelni na świecie obrazuje poziom polskiego nauczania - skoro polskich uczelni nie ma w top100 poza 1, oznacza to, że poziom nauczania jest zwyczajnie NISKI. To nie studenci opuszczają poziom, tylko wykładowcy prowadząc zajęcia niskich lotów.
  • Odpowiedz
@ciachostko możesz mi wierzyć lub nie. Sam sprawdź w jakiś sposób napisane są zachodnie podręczniki, posłuchaj w jakiś sposób są tłumaczone zagadnienia na wykładach na zachodnich uczelniach - według mnie jest duża różnica
  • Odpowiedz