Wpis z mikrobloga

tylko z tym zje*anym systemem który wymaga rozwoju i kontaktów ludźmi

@Dinek30: co za bzdury. Nikt od ciebie nie wymaga rozwoju, a już szczególnie kontaktów z ludźmi. Żyj sobie sam jak chcesz. Problem tylko że jedzenia przecież wyprodukować na własne potrzeby nie potrafisz, komputera z kory sosnowej nie wystrugasz, polaru nie utkasz. To ty w kółko chcesz czegoś od świata a nie odwrotnie, a jak przychodzi płacić chociaż ułamek ceny,
  • Odpowiedz
@mateosz_inbecki: Nie no sorry że mam fobie spoleczna, przez całe życie nie widziałem sensu w czymkolwiek i zamknąłem się przez to na 10 lat w domu, chodzę do psychiatry, biorę leki żeby coś ze sobą zrobic, jestem po prostu leniwy, masz racje, wybacz. Przecież mogłem nie mieć fobii i normalnie sobie żyć, moja wina.
  • Odpowiedz
@Dinek30: Niestety, człowiek to zwierzę społeczne i wszelkie zaniedbania na etapie dzieciństwa mszczą się przez resztę życia.

Największą tragedią dla ludzkiej psychiki była rewolucja przemysłowa i wyrwanie ludzi z wiosek/plemion do miast a potem internet i już całkowita izolacja. Zamiast przynależności do grupy i zbiorowych aktywności z rodzicami nastąpiło zerwanie relacji społecznych i atomizacja.

Teraz takie dorosłe kalekie jednostki z fobią społeczną nie wiedzą jak dojść do tego poziomu socjalizacji
  • Odpowiedz