Aktywne Wpisy
Ramadamadingdong +45
Od jakiegoś czasu tego portalu nie da się czytać. Rzygam już widząc codzienne wiadro toksyn wylewane na #psiarze .
Sam jestem psiarzem i czuje się non stop atakowany przez armię chamów, którzy generalizują mnie z ludźmi, którzy swoje pitbullki i inne owczarki belgijskie puszczają luzem i atakują innych.
Ja akurat jestem właścicielem shih tzu - 6 kilowe bydle, które przy minusowych temperaturach trzeba ubierać w sweter żeby nie zmarzło. Wyprowadzam je na
Sam jestem psiarzem i czuje się non stop atakowany przez armię chamów, którzy generalizują mnie z ludźmi, którzy swoje pitbullki i inne owczarki belgijskie puszczają luzem i atakują innych.
Ja akurat jestem właścicielem shih tzu - 6 kilowe bydle, które przy minusowych temperaturach trzeba ubierać w sweter żeby nie zmarzło. Wyprowadzam je na
źródło: 20240818_174410
Pobierz
kupa1231 +259

Ale klawiatury Bluetooth nie można równać z klawiaturą bezprzewodową czy kablową, bo nie zadziała poza systemem w którym została sparowana, czyli też nie wejdziesz i nie poruszasz się po BIOS.
A i tak mówimy tutaj o różnicy 0,001 sekundy. Jest to jakieś 6 razy mniej niż trwa generowanie pojedyńczej klatki przy założeniu, że mamy monitor i komputer zdolny uciągnąć grę w 144FPS.
@KrolJulian: Chętnie się dowiem jak to możliwe :D Chyba, że jakieś układy za wolne. Ogólnie nie ma fizycznych opcji, by klawiatura przewodowa (nie licząc gorszej konstrukcji) była wolniejsza od bezprzewodowej.
Jednakże pomijając to:
- Klawiatura bezprzewodowa jest bez sensu. Rozumiem myszkę bezprzewodową, bo kabel Ci się plącze. Ale klawiatura jest tak zaprojektowana, by jej nie ruszać, wystarczy sobie kabel puścić i
Słowo klucz na dziś: polling rate, bez względu w którym momencie naciśniesz klawisz, on zostanie odczytany zgodnie z zegarem.
Dodatkowo od kilkudziesięciu lat klawiatury korzystają z transmisji szeregowej i wciśnięcie klawisza nie wywołuje bezpośrednio przerwania na procesorze tylko obsługiwane jest ono w późniejszym
No chyba, że tylko kwestia transmisji.
Wszystko zależy od gry. Pewnie na dobrym etapie to trzeba patrzeć na monitor, kartę graficzną itd. Ja początkowo miałem tego Logitecha po BT podpięty i działało to dobrze, dopóki nie zacząłem grać w Dead By Daylight i musisz tam w odpowiednim momencie nacisnąć spację. Na Bluetooth nie dało się trafić,
Dongle USB jest odczytywany jak normalna klawiatura. Po prostu transmisja bezprzewodowa ma o wiele większą częstotliwość niż raportowanie do komputera, więc jest czas na ewentualną retransmisję pomiędzy jednym a drugim raportem.