Wpis z mikrobloga

Niech mi ktoś wytłumaczy, czemu w kampanii w #usa, tak znaczący temat to migracja, skoro przyjazd do USA to duże wyzwanie? Przepisy migracyjne bardzo mocne, przyjechać do pracy jest ciężko o ile nie jesteś wysokowykwalifikowany. Przeciętny Polak dopiero od niedawna może przylecieć bez wizy, a co dopiero się przesiedlić.

Chodzi o Meksykanów, którzy na nielegalu wbijają do Stanów, czy o coś innego czego nie dostrzegam?

screen z materiału Kanału Zero - https://www.youtube.com/watch?v=XUBC5q_P_0M

#kiciochpyta #stanyzjednoczone
onionhero - Niech mi ktoś wytłumaczy, czemu w kampanii w #usa, tak znaczący temat to ...

źródło: CleanShot 2024-11-05 at 20.39.25@2x

Pobierz
onionhero - Niech mi ktoś wytłumaczy, czemu w kampanii w #usa, tak znaczący temat to ...
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@onionhero: w stanach masz trochę ciche przyzwolenie na nielegalną imigrację. Np. lżej traktowane jest pozostanie na wizie turystycznej niż przekroczenie zielonej granicy ale nadal np. funkcjonuje coś takiego jak "miasta sanktuaria", w których nawet policja nie ma prawa sprawdzić twoich papierów czy jesteś legalnie czy nie. W takim Illinois nielegalny imigrant może zrobić prawo jazdy i ma wtedy dodatkowy dopisek na dokumencie, że nie jest to dokument tożsamości. I nikt
  • Odpowiedz