Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 112
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Jabby ja też pierwszy raz mimo 40 na karku
Ale troszkę pomogło też przypadkowe trafienie na Jona Stewarta co mocniej mnie wciągnęło w ich wybory i jednocześnie pozwoliło się nieźle pośmiać przez ostatni miesiąc.
  • Odpowiedz
@Jabby: Zobaczymy jak to będzie, obserwowałem manewry Trumpa podczas kampanii i sam nie jestem do końca pewny czy na 100% zrealizuje to co rzeczywiście mówi. Sam jestem oczywiście trochę zestresowany. Ale zamiast pisać tak jak niektórzy co to ohohoho się stanie, tak samo ta pewność że na 1000% wygra Trump, ja nie jestem pewny wygranej ani jego ani Harris, wolę obserwować. Osobiście rozwala mnie to że polityk to w zasadzie
  • Odpowiedz
  • 104
@Jabby akurat zakończenie tej bezsensownej wojenki jak najszybciej to dobry pomysł, i uwierz mi że ludzie mają w p-----e na czyich warunkach się ona zakończy. A jak ktoś wierzy w to że RU uderzy na PL to ma ograniczone myślenie XD
  • Odpowiedz
@Jabby aha, czyli mogą nie płacić składek nato, a stany mają pomóc w razie problemu bo tak?
Europa od q0 lat widzi co robi Rosja, mieliśmy wszyscy 10 lat żeby się przygotować, chociażby płacąc te cholerne składki, ale nasi decydenci uznali, że po co? Nie płaćmy, olejmy własną armię a stany jak coś przyjdą z pomocą.
Nie ważne czy trump czy kamala, uważam że jeśli każdy nie zacznie płacić to powinien
  • Odpowiedz
@galicjanin: możliwe że tak, natomiast w Polsce mamy dużo więcej bezpieczników do przepalenia zanim faktycznie związalibyśmy się sojuszem z rosją.
Madziarzy, przed XX wiekiem raczej nie mieli tradycji krwawych wojen z rosją, ich polityka zawsze była dużo bardziej obrotowa.
Nasz konflikt z rosją jest tożsamościowy

Poza tym obaj Kaczyńscy zawsze aspirowali do bycia kontynuacją sanacji. Aby pis zdryfował w strone rosji musieliby stracić władze i musiałby przejąć ster partii pragmatyk
  • Odpowiedz
via Wypiek
  • 47
@joazaxa

Zachód taki słaby że dając kroplówkę pomocy najbiedniejszemu krajowi w Europie sprawił że o ten kraj rozbiła się "druga armia świata" i już trzeci rok prowadzi 3 dniową operację specjalną.
  • Odpowiedz
@korni007: a dowodem na "nieograniczone" myślenie jest kiedy jedynym hobby jest oglądanie patomma i odmóżdżających programów TV, jak w Twoim przypadku ( ͡° ͜ʖ ͡°)? To ja już chyba wolę pozostać "ograniczony".
  • Odpowiedz
@Jabby: Pamiętam czasy kiedy wybór prezydenta w USA to była zwykła ciekawostka, bo dla nas nie miało to większego znaczenia.

Twoja bańka w której żyłeś pękła w 2022. Wybory w US mają kluczowe znaczenie dla całego geopolitycznego ładu.
  • Odpowiedz
A jak ktoś wierzy w to że RU uderzy na PL to ma ograniczone myślenie XD

@korni007: Hitler uderzy w Polskę? Macie ograniczone myślenie XD ~ Prawdziwy Polak z Prawdziwej Polski 31 sierpnia 1939 roku ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz