Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 22
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Koziom: "Moze byc problem z dostepem do wlasciwych danych"

Fajne samozaoranie. Oznacza ni mniej ni wiecej ze do teraz skladali projekty oparte na falszywych danych :DDD
  • Odpowiedz
@Koziom: totalny rigcz xD Jak w swoim kołchozie chcesz coś zaproponować, jakieś zmiany, wystartować projekt to musisz to ubrać w business case, pokazać przełożonym że na liczbach ma to sens. Rozumiem, że kiedyś ustawy były pisane na kolanie bez żadnych danych xD
  • Odpowiedz
Rozumiem, że kiedyś ustawy były pisane na kolanie bez żadnych danych xD

@szmichal: Podam Ci taki dosc nieoczywisty przyklad:

W polsce jest ustawowy obowiazek szkolny do ukonczenia 18 r.z.
I poki co sie sprawdzal. Do podbazy majac 7 lat, konczysz majac 15, potem zawodowka 3 lata i konczysz majac 18. wszystko gra. Zakonczyles pewien etap edukacji, masz 18 lat,
  • Odpowiedz
nasz duduś tak samo

@JasnyBanan: No i co wnosi wyksztalcenie? Taki to "doktor nauk prawnych" co lamie prawo i konstytucje. Nie zna podstaw prawa. nie wie na czym polega trojpodzial wladzy, jakie sa kompetencje prezydenta, nie wie co to domniemanie niewinnosci i nie wie jakie organy panstwowe mmoga orzekac o winie i jak to wyglada.

I co mu dalo to jego wyksztalcenie i tytul?
  • Odpowiedz
@gorzki99 Dlatego poniesie za to konsekwencje. Chłop skończył prawo i tego nikt nie kwestionuje, tylko chodzi o to, ze chlop prawo złamal i za to poniesie odpowiedzialność. Prawnicy też mogą prawo zlamac, a w sprawnym państwie, a nie dyktaturze takie osobniki powinny być pociągniete do odpowiedzialności. Duda moze sobie zdawac sprawe, ze tusk sie po zakończeniu jego kadencji wezmie, dlatego probuje chyba cos ugrac w PiSie, bo kaczor prawdopodobnie go wykolei
  • Odpowiedz
Czyli zaczynają powtarzać ich działalność

@JasnyBanan: a to zobaczymy - niemniej ja uważam, że zmiana tak generalnie jest dobra. Jak czytasz np. to co podał @gorzki99 to aż dziwne, że ustawę można napisać sobie na odpieprz bez podania jakie będą wszystkie skutki jej wprowadzenia.

Ja bym chciał, żeby te sekcja o skutkach w ogóle były dyskutowane publicznie ¯\(ツ)/¯
  • Odpowiedz
No i dobrze, ustawa powinna przewidywać skutki jej wprowadzenia. Nie można złożyć ustawy "wprowadzam kwotę wolna od podatku 60k" bez przewidzenia skutków, np brak finansowania samorządów
  • Odpowiedz
@xfin: Jeśli hołownia ustawi sobie dodatkowe kompetencje do zatykania ust opozycji, to zmierzymy w kieruniu autorytaryzmu, czyli dokładnie tam dokąd nas PiS prowadził. Ale żeście ekipe zmontowali ( ͡° ͡°)
  • Odpowiedz
Jeśli hołownia ustawi sobie dodatkowe kompetencje do zatykania ust opozycji, to zmierzymy w kieruniu autorytaryzmu,

@JasnyBanan: a jeśli nie wprowadzi, to nadal będziesz do mnie pisał "wy" czy jednak nie?
Bo na razie to mam wrażenie, że z jakiegoś powodu to do mnie masz pretensje, że naród zrobił sobie legalne wybory ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°
  • Odpowiedz