Wpis z mikrobloga

#gry

Nawet Polak rodak wali polaków ceną.

@mikimiki1618 pochwalił się, że wydaje gry na steam Moon Mastery.

Super.

Ale jak się sprawdzi ceny na steam: https://steamdb.info/app/1933840/ , to wychodzi, że Polak rodak musi zapłacić za tę grę prawie najwięcej na świecie, prócz Szwajcarii.

Smutne :(
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Exil12: bo koleś wie ze to nie jest znana i reklamowana produkcja to daje za granica tanio, a w polsce liczy ze wydoi rodaków wrzcuajac posty na wykop i inne polskie fora
  • Odpowiedz
  • 0
@artiom143: mam nadzieję, że to przeoczenie albo polityka steam i autor nie może dać polakom rodakom innej ceny, bo taki kurs euro czy coś.

Ale jeśli może inną cenę ustawić dla polski a mimo to jest ona tak wysoka, to lipa straszna :(
  • Odpowiedz
Cześć,

"bo koleś wie ze to nie jest znana i reklamowana produkcja to daje za granica tanio, a w polsce liczy ze wydoi rodaków wrzcuajac posty na wykop i inne polskie fora"

To jest nie prawda. Ta cena to jest wina Steam i jego przelicznika walut. Jesteśmy bardzo małym teamem, mieliśmy setki rzeczy do zrobienia zaraz przed premierą. Jakiś czas przed wydaniem wspominałem o tym wydawcy, ale z racji tego, że wydawca
  • Odpowiedz
@Exil12: PS: To jest wina przelicznika Steama, nie powinno się obarczać deweloperów za to, tylko Steam. Najlepiej jakbyśmy wszyscy spamowali support Steama i poprosili ich finalnie o globalną zmianę przelicznik walut.
  • Odpowiedz
  • 0
@mikimiki1618: dlaczego wina steam, skoro możecie sami ustawić ceny? A to mega istotny i ważny czynnik przy sprzedaży o którym trzeba pamięta. Popełniłeś błąd, teraz słusznie zbierasz o------l.

Sam piszesz, że możecie inna cene ustawic dla Polski. A to 5 minut roboty przed premiera, żeby przypilnować cen. Więć może i błąd, ale no niestety wygląda to mega ujowo :(
  • Odpowiedz
@Exil12: Poczytaj troche o temacie. Cen nie ustala się recznie dla każdego kraju. Ustalasz jedynie cenę w dolarach jedną. Steam automatycznie przelicza na różne kraje. Mają coś zepsute w backend i Polska ma przez to nie sprawiedliwy przelicznik. To nie jest wina deweloperów. Rozwiązania trzeba szukać u źródła. Gry dostaję teraz hejt za to, a to jest wina Steam.

PS: Musiałbym tutaj się bardzo rozpisać, ale premiera gry to jest
  • Odpowiedz
@Exil12: Wybacz ja chyba źle to napisałem w moim pierwszym komentarzu. Ja rozmawiałem z wydawcą jakoś miesiąc przed wydaniem, napisałem, że zapomniał zmienić ceny. Tak na prawdę to była trochę wymówka z ich strony, bo wiem, że do końca nia rozumieli problemu. Dopiero kiedy zacząłem z nimi rozmawiać po premierze i pokazywać nie zadowolenia jak tutaj, to zrozumieli, że to jest problem i w ramach teraz tego, żeby zadowolić graczy
  • Odpowiedz