Wpis z mikrobloga

Dla wszystkich użytkowników mojego dysku z #wlatcymoch i osób zainteresowanych:

Odcinki są nagrywane prosto z TV przy użyciu #polsatboxgo chociaż czasem zdarzy się, iż z pewnych względów nie zdążę obejrzeć lub mam problemy techniczne

Z każdym dniem zastanawiam się po prostu, czy nie przejść z nagrywania na bieżąco do nagrań "chwilę po", gdyż z tego co zauważyłem #polsat publikuje je w dawnej #ipla w okolicy emisji (wersja bez cenzury pojawia się później), a z uwagi na brak bloków reklamowych w trakcie emisji "montaż" odcinków zajmuje ciut mniej, gdyż trzeba po prostu dokleić intro (Polsatbox ma moment zanim zejdzie HUD odtwarzacza ) i wyciąć te kilkanaście sekund (albo czasem minut, jeśli muszę odejść od PC), gdzie po prostu wyłączam nagrywanie.

Wejdę trochę w tryb #kiedystobylo ale zanim Grupa Polsat Plus zunifikowała przynajmniej część nazw do zlepków typu PolsatBox czy Polsat Sport 2137 Extra i teraźniejszy PolsatBoxGo funkcjonował jeszcze jako Ipla to do pobierania materiałów z niego (w sumie wtedy jest niej) można było użyć skryptu jednak jeden z devów zniknął już jakiś czas temu, a gdzieś mi mignęło, że drugi nie chce robić zmian bez niego. Niestety nikt nie pokusił się o sforkowanie i poprawkę błędów (m. in. brak działania z PolsatBoxGo) i na tą chwilę muszę korzystać z metod "chalupniczych", tj. oglądać na bieżąco odcinki przy użyciu PolsatBoxGo, gdzie na szczęście Solorz nie zaimplementował żadnego #drm i mogę je dla Was nagrywać przy użyciu #obsstudio

Może jakiś anonek się skusi o przejrzenie i poprawkę tego skryptu, będę wdzięczny za pomoc. Sam próbował coś zrobić, ale się nie udało

#piratujo #piractwo #seriale #film #filmy #polsat #polsatboxgo #wlatcymoch #wlatcymochone
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach