Wpis z mikrobloga

Hejka duże Mirki,
Pytanie do Mirasów, którzy mają BMI sporo powyżej normy.
Kiedyś ćwiczyłem i było ok, ale jak przestałem to na mięśniach wyrosły mi kilogramy sadła i mam problem ze znalezieniem dobrych ubrań, a przeróbki krawieckie wszystkiego są kosztowne i upierdliwe.

Dajcie znać proszę, gdzie kupujecie:
Garnitury
Koszule, marynarki sportowe
Spodnie (dżinsy i chinosy)
Kurtki/płaszcze
Buty na szerszą stopę (nawet jak byłem chudy to zawsze brałem rozmiar większe, bo stopa szeroka)

Np w H&M i C&A kupowałem nieraz dżinsy rozmiar 40/32 i o ile w C&A często są rozmiary nawet do 42 lub 46 w sklepie stacjonarnym, to w takim H&M na sklepach są tylko do 38 i muszę zamawiać online. Wymiana dżinsów co pół roku/rok bo się dziadostwo przeciera w kroku. Poza tym krój straight czy regular jest obcisły na wytrenowanych nogach przy dobrej szerokości pasa, a te szersze to są znowu worki młodzieżowe, nie wyglądają jak klasyczne dżinsy. I tak muszę zawsze skracać bo 32 są o jakieś 3-5cm za długie, a wg producentów jeśli ktoś ma w pasie sporo to jest też wysoki na 2 metry (°°

Koszulę dobrą kupiłem w sklepie Bytom, mają jako jeden ze sklepów w którym byłem rozmiary nie tylko kołnierzyka (każdy większy rozmiar to większy kołnierzyk i dłuższe rękawy) tylko warianty szersze przy tym samym kołnierzyku a nie dłuższe, co jest dużym plusem.
#ubrania #modameska #niebieskiepaski #logikaniebieskichpaskow #grubasy #kiciochpyta #pytaniedoeksperta #chudnijzwykopem
  • 1
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@RumClapton: mam ten sam problem, też mam do kupienia na już trochę bardziej wyjściowych szmat ale jest problem będąc spaślakiem
z butami to samo, na niektórych stronach jest filtr szerokości ale nic nie znalazłem co by mi pasowało, raczej to dotyczy tylko butów 0.5k+ więc też trochę średnio kupić i nie nosić bo wąskie
np. szukam m.in. jakiś mięciutkich adidasków znalazłem coś co teoretycznie mi pasuje tylko w pl nie
  • Odpowiedz