Wpis z mikrobloga

Hej Mirki. Jadę w listopadzie do Katanii i chcielibyśmy się z różową wybrać na wycieczkę na Etnę. Zastanawiam się czy warto wykupić wycieczkę z GetYourGuide, czy z jakiegoś innego portalu, czy normalnie podjechać na miejsce i wykupić bilety na kolejkę? Są jeszcze jakieś opcje jippem i autobusem. Ktoś był? Ktoś coś poleca? #katania #wlochy #getyourguide #etna #wulkan #podrozujzwykopem
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@BeSarcastic osobiście polecam get your guide, jeśli chcesz mogę podesłać Ci linka do wycieczki jaka wzięliśmy w tym roku z moją Lubą, jadąc samemu nie dowiesz się 80% ciekawych rzeczy jak i ich nie zobaczysz, ogólnie jaskinie lawowe czy zniszczone przez lawę domy są rozrzucone wokół etny, tak więc bez przewodnika ciężko będzie wam wszystko zobaczyć :)
  • Odpowiedz
@BeSarcastic: nie pamiętam gdzie kupowałam moją wycieczkę, ale polecam opcję z wjazdem tymi terenowymi autobusami na prawie sam szczyt - naprawdę rewelacja. Warto dopłacić za tę opcję, widok samego stożka wulkanu i widok na dół jest rewelacyjny. Jak będziecie kupować to dopytajcie, czy firma ma opcję wypożyczenia butów trekkingowych (większość ma) - w adidasach może być niebezpiecznie.
  • Odpowiedz
@BeSarcastic: Jeżeli macie czas i lubicie długie spacery to można z buta. Byłem w listopadzie jakieś 5 lat temu, podjechaliśmy wypożyczonym samochodem i poszliśmy z 6-latkiem na szczyt drogą, którą wjeżdżają jeepy. W ciągu kilku godzin minęły nas może 3 samochody i kilka osób, Na górnej stacji kolejki było więcej ludzi. Sama trasa może dość monotonna, ale nam się bardzo podobało, szczególnie wyjście ponad chmury.
  • Odpowiedz