Aktywne Wpisy
brazowooka_eS +124
Mam do Was pytanie motoryzacyjne z rana ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Macie jakis samochód z dzieciństwa, który strasznie się Wam podobał i marzyliście zeby go mieć w przyszłosci? Dla mnie to było Audi TT z obrazka, strasznie mi sie ten bydlak podobał (。◕‿‿◕。)
#motoryzacja #samochody
Macie jakis samochód z dzieciństwa, który strasznie się Wam podobał i marzyliście zeby go mieć w przyszłosci? Dla mnie to było Audi TT z obrazka, strasznie mi sie ten bydlak podobał (。◕‿‿◕。)
#motoryzacja #samochody
luke-dolla7 +976
Z okazji Barbórki chciałbym życzyć górnikom:
świadomości, że rok ma 12 miesięcy,
zrozumienia, że nierentowne przedsiębiorstwa się zamyka,
akceptacji zasad wolnego rynku (tzn. jak się praca i wypłata nie podoba to można ją zmienić)
świadomości, że rok ma 12 miesięcy,
zrozumienia, że nierentowne przedsiębiorstwa się zamyka,
akceptacji zasad wolnego rynku (tzn. jak się praca i wypłata nie podoba to można ją zmienić)
To ciekawe w jaki sposób masz
- zawieźć dziecko do szpitala awaryjnie
- pojechać awaryjnie do rodziców/dziadków
- podjechać załatwić cokolwiek SZYBKO, gdy mieszkasz w willi pod miastem
- w niedzielę pojechać nad jezioro ze znajomymi bo tak wam się wymyśliło
- pojechać zjeść coś do jakiejś przydrożnej kultowej knajpy
- pojechać do znajomego wieczorem, który mieszka na drugim końcu miasta albo pod miastem
Może i jakoś się da, ale tracisz sumarycznie dużo więcej życia na jakieś dojazdy/planowania etc.
Ktoś bez samochodu (w wieku 26+) mógłby się wypowiedzieć?
#samochody #zbiorkom #transportpubliczny
- niby jak chcesz mieszkać w Krakowie
@victordeleco2: 999
@victordeleco2: ale sumarycznie tracisz duzo wiecej zycia posiadajac auto, bo trzeba je kupic, zarejestrowac, gdzies postawic, ubezpieczyc, przeglady srady, jak nowe to drogo a jak stare i tanie to sie bedzie psuc i trzeba naprawiac. No chyba ze potrzebujesz auta codziennie bo np. zbiorkom staje 3km od pracy albo masz 2 przesiadki i w sumie
@sotarKratos: ostatnio to nie za bardzo jak pan, bo tu tylko elektryki, tu nie mozna starymi dieslami, tu nie zaparkujesz bo jedyne wolne miejsca sa tylko dla tych co nie maja nog, ewnetualnie dla tych co maja bebech.
A jak masz elektryk to tez nie jak pan bo trzeba znalezc ladowarke i stac na niej 2 godziny.
@An-Dagda: czyli zawsze będę dzwonił na 999 i niech wszyscy tak robią? XD
@An-Dagda: i ile mi to zajmie w ciągu dnia? Zakładając, że pracujesz zdalnie musisz coś załatwić (krawca, pralnie, coś odebrać) więc wychodzisz na 35min a nie 2h. I nie - nie chce tego robić po pracy bo mogę to załatwić w
@An-Dagda: Ok, niech ci będzie bandyto
ale to ty chlasz a nie
Jeszcze kilka lat temu była to dość sensowna opcja, bo samochody normalnie traciły na wartości, a koszt taksówki był relatywnie niski.
Dodaj jeszcze do tego koszty eksploatacji, ubezpieczenia i inne pierdoły i już w ogóle koszt taksówki wychodzi pomijalnie mały. A przynajmniej podjeżdżasz pod samo miejsce i nie musisz dodatkowo płacić
@victordeleco2: a co kurde, zona ma zawal to zdychaj babo bo nie mam auta?
@victordeleco2: nie ma
@G06DbT: tylko pytanie czy bys w ogole tam aplikowal jakbys nie mial auta?
No w tym przypadku auto ci przyspiesza troche rozwoj
@victordeleco2: Normalnie, wsiadasz i jedziesz. Ewentualnie jak to faktycznie awaria, to wzywasz pogotowie.