Wpis z mikrobloga

Izrael otwarcie atakuje Iran. No to Netanjahu jest zdesperowany by wywołać pełnoskalowy konflikt na bliskim wschodzie ktory utrzymał by go przy władzy.

Zapraszam do oficjalnej listy obecności przed ostatecznym utarciem nosa Izraelowi.

#izrael #iran #listaobecnosci
  • 27
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 2
@adam-pajac: chyba ci się Liban z Iranem pomylił. Netanjahu trochę poniosło z podgryzaniem zbyt wielkiego gracza. Tu mu może już USA nie pomóc. Dlatego cwaniaczek siedzi ze swita już w schronie i stamtąd prowadzi ataki na Teheran.
  • Odpowiedz
@Gluptaki: ja obserwuje, Iran jest gotowy do wojny, w pierwszej kolejności polecą porty w Izraelu i bazy wojskowe - o ile będzie atak Izraela poważny, bo jeśli spadnie kilka bombek to luzik. Przynajmniej tak ćwierkają na twitterku, ale ile w tym prawdy? nie wiadomo xd
  • Odpowiedz
  • 1
@OscarGoldman: ja jestem ciekaw co Izrael musi odwalić żeby USA przestało iść w zaparte i go wspierać. Już chociażby Netanjahu wypieprzyli i podmienili za kogoś od siebie - typ jest nieobliczalny i tylko szkodzi.
  • Odpowiedz
@Gluptaki: utarciem nosa? Przecież Izrael jeśli będzie chciał to może przerobić Teheran na taflę szkła przy pomocy broni atomowej, cała historia konfliktu państw arabskich/islamskich z Izraelem to wieczny łomot dla tych drugich od 1948 roku
  • Odpowiedz
@Gluptaki: a po co, skoro Izrael zaprowadza porządki w terrorystanach? Im słabsze są kraje, których jedynym celem istnienia jest szerzenie terroryzmu i religii proponującej kamieniowanie niewiernych, tym lepiej dla tych części świata, gdzie nie sra się za domem i nie morduje za przekonania. Ergo ruskie i chiny mogą być niepocieszone takim obrotem spraw
  • Odpowiedz
  • 99
@tellet: przecież Izrael to taki sam terrorystan. W gazie zezłomował 13 tysięcy dzieci. Doslownie używał AI do ataków rakietowych rozwlajac wolontariuszy w tym chłopaka z Polski.
  • Odpowiedz
@Gluptaki: USA to USA, ale lobby żydowskie jest bardzo dużo, ydzi są i w senacie, kongresie etc - to nie ma tak że TRUMP wygra i będzie wojna, równie dobrze wygra Harris i też będzie wojna. Tam nikt nie chce pokoju a już na pewno nie ydzi, tam się kotłuje od powstania izraela, więc czemu miało by to się teraz zakończyć? nie ma opcji, gorzej jeśli tam będą pakować np:
  • Odpowiedz
@Gluptaki: ale nie wysadzał swoich szczurzych terrorystów w Europie wśród cywili, a mnie tylko to obchodzi - która z tych stron nie chce mnie zabić. Jak na razie wychodzi na Izrael.
  • Odpowiedz
@tellet: pośrednio, czy bezpośrednio? ( ͡° ͜ʖ ͡°) Izrael finansuje tak wiele rakowych organizacji, ze ciężko jest wskazać gorszego. Rzec można, że obaj działają na szkodę Europy w takim samym stopniu.
  • Odpowiedz
@malinoon: Bezpośrednio to jakoś tylko araby się wysadzają, porywają auta i wjeżdżają nimi w jarmarki świąteczne, albo urządzają rzezie w klubach.
Pośrednio to wiadomo, że "jedna pani drugiej pani" i zaraz wychodzi, że "te złe żydy to sprawiają, że krowy dają kwaśne mleko", ale ostatecznie, jak przychodzi co do czego, to w momencie gdy wysadza się arabski terrorysta, mam w głębokim poważaniu, kto tam gdzieś na 10 szczeblu
  • Odpowiedz
@tellet: nie żadna jedna Pani drugiej pani. Czy wysadzające się araby są złe? Tak. Teraz zobacz organizacje sprowadzające tych Arabów do EU i kto stoi za ich sponsorowaniem.
I to tylko igła w stogu siana nikczemnych operacji pewnego panstewka.
Więc pomysl lepiej nad szerszą perspektywą, ignorancja nie jest odpowiedzią.
  • Odpowiedz
@Gluptaki: @adam-pajac @tellet @OscarGoldman
Panowie, spokojnie. Dzwoniłem do Izraela i zapytałem o faktyczną sytuację. Izrael powiedział, że to tylko plotka internetowa i nie wie nawet kto i po co ją puścił. Nie panikujcie więc i jak powiedział Abraham Lincoln- nie wierzcie we wszystko co widzicie w internecie.
  • Odpowiedz
@Gluptaki: Netanjahu zależy na zwycięstwie Trumpa i nie zdziwię się jeśli 2-3 dni przed wyborami coś jeszcze odwali. Izrael ma dominację powietrzną wlatuje w teren Iranu 3 razy i nawet nie ponoszą strat a wykopki piszą że Iran gotowy XD
  • Odpowiedz
@Gluptaki: Poratuje ktos filmem, ktory byl jakis czas temu na głównej. Film z AlJazeery, opowiadal jakis brytol na temay zbrodni wojennych jakie israel robi palestynczykom. Dzieki
  • Odpowiedz
@Gluptaki: my tu w Polsce dzielimy się na dwa obozy:

-nie lubimy żydów i nigdy nie lubiliśmy. Hejtowaliśmy Izrael zanim stało się to modne.
-niezbyt ich lubimy, ale zawarlismy z nimi niełatwy sojusz, bo to z czym walczą jest jeszcze gorsze. Radykalny Islam to naprawdę jest najgorszy syf jaki kogokolwiek może spotkać w świecie zachodnim. A tam ten syf jest sponsorowany przez rząd i ma budżety regularnych wojsk.
  • Odpowiedz
@Lewacka_zydokomuna

Przecież Izrael jeśli będzie chciał to może przerobić Teheran na taflę szkła przy pomocy broni atomowej

Tylko idiota by się cieszył i podniecał taką sytuacją. To by dawało ruskom idealny pretekst do porzucenia atomowej neutralności.
  • Odpowiedz