Wpis z mikrobloga

#robotsprzatajacy #odkurzacz #agd

Hej mirki, ktoś może polecić jakiś model robota sprzątajacego z funkcja mopowania- fajnie jakby miał jakieś spoko mapowanie/rozpoznawanie pomieszczeń/ewentualnie manualny wybór/, chciałbym go docelowo przenosić między dwoma piętrami. No i dobrze żeby ze schodów nie spadł. Panele, bez dywanów.
Na co warto zwarac uwage przy wyborze?
Fajnie jakby sie coś ponizej 2,5k znalazlo.
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@kAdi to nie ma sensu, mniej roboty szybciej i lepiej zlapac zwyklego mopa od czasu do czasu. To nawet plamy po kawie nie zbierze a musisz pamietac zeby dolac wody, zmoczyc mopa pozniej wyjac przystawke, uprac mopa. Pewnie istanieja jakies roboty ze stacja ktora sama to wszystko zrobi, mop ma oscylacje i do tego pare ale pewnie kosztuja z 10k :p Ja w swoim uzylem tej funkcji z 3 razy i
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 0
@Pentylion: no dobra, a jak olejemy funkcje mopowania to znajdzie sie cos godnego uwagi?
mam kota, zapomnialem napisac, ale jakos szczegolnie po pietrach duzo nie chodzi.
  • Odpowiedz
@kAdi: nie wiem co teraz jest najlepsze, moge tylko poradzic zeby za cene funkcji mopowania wziąć mocniejsze odkurzanie albo stacje dokujaca z samoopróżniaczem, ze zwierzetami taki robot ma 2x wiecej roboty niz normalnie i pewnie musialbyc co sprzatanie go oprózniac
  • Odpowiedz
@kAdi pewnie, że bierz z mopowaniem. Tylko takim prawdziwym, w którym mikrofibra się kręci, a nie odkurzacz tylko ją ciągnie. Do tego stacja dokująca ze zbiornikami na czystą i brudną wodę, żeby raz na kilka/kilkanaście dni tym się zajmować. Do tego wypierze i wysuszy pady i masz spokój. Z zaschnięta plamą pewnie, że nie poradzi sobie ale z drugiej strony jak często i ile takich plam będziesz mieć. Roborock qrevo
  • Odpowiedz