Wpis z mikrobloga

Podobno to wielka płyta miała się sypać a tu wychodzi na to że zatańczy jeszcze na grobie nowego budownictwa xD

Dziś rano, nasi Czytelnicy poinformowali nas o groźnym zdarzeniu na Woli. Z balkonu na 2 piętrze budynku przy ulicy Jana Kazimierza 32 spadły na chodnik dla pieszych trzy tafle szkła. Kolejne szyby grożą upadkiem w każdej chwili.

https://miejskireporter.pl/szyby-z-balkonow-moga-spasc-na-pieszych-fuszerka-w-bloku-na-jana-kazimierza-32/

#nieruchomosci #heheszki #budownictwo
  • 18
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@SuperBasshunters: wiesz, garaże jako takie nawet są, a miejsca parkingowe koło bloków z lat 70-tych czy 80-tych także są. Problem taki że ówcześni planiści nie przewidzieli że w 2024 rodzina robotnika któremu te bloki stawiano przy zakładzie, albo jego potomków, będzie miała tych aut średnio po 1,5 na rodzinę ¯\(ツ)/¯
  • Odpowiedz
@kampro @Adolf_Dolas Wielka płyta tylko w założeniach była taka fajna. Niestety w komunizmie jest jak jest - kradzież materiałów, budowanie na o-------l, część bloków stoi na słowo honoru, nikt zamków ze sobą nie połączył, ogólne chamstwo techniczne i złodziejstwo było poza jakąkolwiek skalą. Co ja na remontach w wielkiej płycie widziałem to moje. Moim ulubionym przypadkiem było, kiedy hydraulicy chcieli wybić nieco wylewki (góra 3cm; naciętej wcześniej bruzdownicą) pod nowe
  • Odpowiedz
@Tapirro ja kupiłem 1.5 roku temu mieszkanie z wielkiej płyty i jakoś nie wyobrażam sobie żeby było się tak łatwo przebić do sąsiada. Generalnie poza krzywymi ścianami czy pionami ogrzewania na wierzchu nie widzę innych problemów.

Generalnie jestem zadowolony z tego mieszkania.
  • Odpowiedz