Wpis z mikrobloga

@badreligion66 przykre jest to jak sobie przywłaszczyli "patriotyzm" i kiedy widzisz polską flagę w nazwie użytkownika na Twitterze to już spodziewasz się propisowskiego p---------a
  • Odpowiedz
@badreligion66: Czy tylko mnie wydaje się nieco dziwne, jak krótko po zmianie władzy w internecie ruszyła jakaś ofensywa narracyjna i jednocześnie odpalili się symetrystyczni publicyści, jak Mazurek albo Jankowski z Polsatu, że Polska na g---t potrzebuje wielkich inwestycji? CPK nagle urosło do rangi najważniejszej kwestii państwa, gdzie jest elektrownia atomowa, dlaczego Odra nie została uregulowana pod transport rzeczny, gdzie fabryka elektrycznych samochodów, gdzie potężne dofinansowania na polską naukę, gdzie projekty
  • Odpowiedz
@lewoprawo: właśnie też mnie to dziwiło że z CPK pomiędzy 2016 a 2022 to się z tego wszyscy śmiali, że po co to, że lepiej walczyć z lokalnym wykluczeniem transportowym, ludzie wolą latać z lokalnych lotnisk itp. Tymczasem jakoś rok temu zaczęły się z d--y pojawiać filmy na YT na kanałach typu good times bad times albo dla pieniędzy, objawił się Maciej Wilk i pewnie można by jeszcze długo wyliczać,
  • Odpowiedz
@card_man: Ja pamiętam filmik, gdzie Mentzen ostro krytykował CPK, twierdząc że tego typu megalomania i wielkie centralne projekty były tym, co rozwaliło gospodarkę II RP.
  • Odpowiedz