Wpis z mikrobloga

No i pospane. 3 h snu XD zajebiste. Ale jak pójdziesz do dzbana lekarza to ci powie żebyś sobie zrobił kąpiel przed snem XDDD nie wiem skąd oni tych dzbanów biorą. #lekarz #bezsennosc
  • 70
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Dezyderiosh: no i żresz przed snem, tak? czy ostatni duży posiłek jesz kilka godzin przed snem? może masz zdrową gospodarkę hormonalną i nic ci dodatkowo nie dolega. ja też śpię jak kamień. ale tutaj chop ma problemy, jest rozstrojony. nie ma co porównywać nas do niego. on w takiej sytuacji powinien zmienić coś w swoich nawykach.
  • Odpowiedz
@demimka: Bezsenność leczy internista / lekarz pierwszego kontaktu. Potem zdziwko że psychiatra 500 zł bo ja ludzie idą z bezsennością to nic dziwnego. Przestańcie sugerować takie idiotyzmy.
  • Odpowiedz
@szynszyla2018: Miałem ten sam problem, ogarnąłem styl życia oraz higienę snu, aktualnie już sypiam normalnie. Niestety w dzisiejszych czasach mamy za mało ruchu, za dużo bodźców i tak się to kończy. Co do leków to się nie pakuj w to, bo albo dostaniesz zetki co na początku fajnie działają, ale tolerka szybko rośnie, albo dostaniesz inne zmulacze, które przy wzroście dawki okradną cię z życia
drakan8 - @szynszyla2018: Miałem ten sam problem, ogarnąłem styl życia oraz higienę s...

źródło: 462545653_396479533397837_3181283423229634198_n

Pobierz
  • Odpowiedz
@mindy-moo: Co Ty gadasz. Nawet w ofercie psychiatrzy mają, że leczą bezsenność bo może być z różnych powodów. Od braku higieny snu, przez pracę na różne zmiany po depresję alebo zaburzenia lękowe.
  • Odpowiedz
@swierzynka: Świetny post, i w zasadzie wyczerpany temat, można ewentualnie dodać, że przed samym snem około godzinę, czy chociaż pół należy zrezygnować ze scrollowania telefonu, patrzenia w ekran telewizora czy kompa. Migający ekran "rozbudza" mózg i przez to też mogą się pojawić problemy z zaśnięciem.
  • Odpowiedz
W sumie, to @zar0x wypisał pięknie przyczyny. Żyjemy w czasach, gdzie mózg nie ma czasu, aby w trakcie dnia wszystkiego poukładać (odpocząć). Gdy przychodzi czas na sen, to pojawia się natłok myśli, przez które nie możemy zasnąć. ( ͠° °)

@Fox7er: problem z zasypianiem to nie jest bezsenność, to dwie różne rzeczy.
Ja mam problem z zasypianiem i wygląda to tak jak opisałeś -
  • Odpowiedz
@szynszyla2018: Światło to słowo klucz, zainstaluj sobie coś co będzie ci przyciemniać i ograniczać niebieskie światło. Mi wystarczy 1-2 godziny przed snem, do tego w pokoju włączaj sobie wtedy jakieś inne źródło światła, które ma jakieś bardziej żółte niż białe światło. Jak nie masz nic to kup sobie najtańszą lampkę z ikei i wsadź tam led o barwie przynajmniej biały ciepły, albo coś jeszcze bardziej żółtego. Nie jedz na samą
  • Odpowiedz