Aktywne Wpisy

wfyokyga +33
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

Sroga ta musztarda. Pali!!!
źródło: 1000016085
PobierzSkopiuj link
Skopiuj link

źródło: 1000016085
PobierzRegulamin
Reklama
Kontakt
O nas
FAQ
Osiągnięcia
Ranking
Bo od zdania prawa jazdy czuły jakiś 14 lat jeźdzę tylko na automacie, aktualnie myślę nad wymianą auta na coś nowszego bo bardzo brakuje mi takich rzeczy jak tempomat, automatyczna klima (mam automaya) czy kamera cofania ew. czujniki parkowania i zastanawiam się czy manual też warto wrzucić do "must have" następnego auta?
Planuje iść do jakiegoś salonu zrobić próbna jazdę autem z manualem, ale i tak bardzo chętnie przeczytam przemyślenia osób które z automat przerzuciły się na manual
#motoryzacja #samochody
Oczywiście są też minusy, w manualnej masz większą kontrolę nad mocą, przyśpieszeniem.
Komentarz usunięty przez autora Wpisu
Automaty są zwyczajnie wygodniejsze i się przyzwyczaja człowiek do tej wygody
Jak pod butem masz sporą moc to manual daje trochę więcej frajd bardziej angażuje, wyczuwanie najlepszego momentu obrotowego i czujesz tę moc (nieco pozornie ale masz jakby wszystko pod kontrolą). Owszem są lepsze gdzie to sprawniej działa niż noga i ręka i są gorsze automatyczne gdzie czuć synchro
Rusz sobie parę razy manualem pod
Ale wracając do sedna postu. Jeśli mówimy o aucie, którym będziesz jeździć do pracy, do rodziny, na wakacje itd. to automat jest jedynym właściwym rozwiązaniem.
Manual, tak jak wspomniałem, możesz sobie mieć w furce na tor, w klasyki czy w furce sportowej na weekendowe przejażdżki. Ale wachlowanie biegami w korku, w mieście to jest robienie sobie bez sensu pod górkę.
To jakiś bait? XD
@GryllowameWazyvva: Miałem okazję jeździć w życiu obiema skrzyniami, że się tak wyrażę i ten kto twierdzi, że manual jest lepszy jest upośledzony chyba (nie warto) zwłaszcza jak masz stać w korku na przykład automat jest dużo wygodniejszy poza tym jednak to, że automatycznie ci biegi wrzuca pewne podzespoły mniej zużywa