Aktywne Wpisy

Yuri_Yslin +16
Przed chwilą czytałem tu dyskusję mirków i dowiedziałem się, że w stolicy potężny budowlaniec kasuje średnio koło 50k za wykończenie mieszkania 60m^2.
Z całym szacunkiem dla wszystkich obecnych na tagu mirków budowlańców, ale IKS DE. To pokolenie płatków śniegu naprawdę płaci Wam 25k miesięcznie za wiercenie i mizianie ścian/podłog klejem? xDDDD
Gdyby mi ktoś rzucił taką cenę, to bym go po prostu zabił śmiechem i zrobił to samemu. W czasach, gdy WSZYSTKO jest w internecie, pokazane na przykładach, a najgorsze, co może się stać po złym wykończeniu to krzywe płytki i nierówne kolory ścian, ludzie naprawdę aż tak nie szanują swoich pieniędzy?
Rozumiałbym
Z całym szacunkiem dla wszystkich obecnych na tagu mirków budowlańców, ale IKS DE. To pokolenie płatków śniegu naprawdę płaci Wam 25k miesięcznie za wiercenie i mizianie ścian/podłog klejem? xDDDD
Gdyby mi ktoś rzucił taką cenę, to bym go po prostu zabił śmiechem i zrobił to samemu. W czasach, gdy WSZYSTKO jest w internecie, pokazane na przykładach, a najgorsze, co może się stać po złym wykończeniu to krzywe płytki i nierówne kolory ścian, ludzie naprawdę aż tak nie szanują swoich pieniędzy?
Rozumiałbym
entgegen +266
problemem nie jest program bk0% ale jego radykalność, myślę, że bk4% byłby o niebo lepszym rozwiązaniem, sęk w tym, że politycznie po deklaracji bk2% pod wpływem emocji Tusk ogłosił bk0%.
Program, który zakładałby maksymalne odsetki 4% wciągu pierwszych 10 lat kredytowania nie wpłynąłby znacząco na wzrost cen nieruchomości, a wielu młodym umożliwiłby zakup pierwszego mieszkania. Ponadto 4% nie obciążałby mocno budżetu.
Myślę, że najlepiej jakby PO z PSL doszli do kompromisu z deweloperami i powiedzieli, że jesteśmy wdzięczni za wpłaty na kampanię, ale na dzisiaj nasze maksymalne możliwości to kredyt 4%, w przyszłości będziemy zwiększać zasięg tańszego kredytu.
@literacyfra123: no i właśnie dlatego nikt z rządu o nim nie myśli.
I cyk marża banku na 3pp dla reszty co się nie załapanie bo państwo dopłaca ( ͡° ͜ʖ ͡° )つ──☆*:・゚
Jak deweloperuchy będą negocjować 4% to znaczy, że są już na kolanach. Tym bardziej nie należy odpuszczać wtedy.