Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Witam. Na wstępie wiem, że nie powinienem tego robić, ale jak to się mówi jak się coś zobaczy to się nie odzobaczy + ciekawość.

W skrócie szwagier zostawił nie wylogowany Messenger u mnie na laptopie i zorientowałem się dopiero jak chciałem wysłać coś, a to nie mój Messenger. Przez to odczytałem (myśląc że to mój Messenger) że dziewczyna szwagra napisała "z-----i są" - i się zaczęła ciekawość. To co naczytałem się z kilku dni o mnie i żonie to po prostu szok. Myślałem, że w końcu znalazłam po wielu latach sensownych ludzi, gdyż na spotkaniach wszystko było ok jak najlepsi przyjaciele. Okazało się, że nasze problemy, 'upadki', życie prywatne z którego się zwierzalismy podczas spotkań i zwykłej rozmowy okazały się tematem drwin i wyśmiewania oraz dodatkowo leciały różne chamskie odzywy typu idioci, debile itd, a podczas odwiedzin pięknie ładnie.

Nie wiem co teraz robić, bo powiedziałem o tym żonie. Żona najbardziej się obruszyła tym i jest jej strasznie przykro, że my życzyliśmy im jak najlepiej i chętnie pomagali, a tutaj za tyłkiem takie rzeczy o nas myślą i gadają.

Co byście zrobili w takiej sytuacji? Zerwali kontakt, ograniczyli tylko do rzadkich spotkań i nic już im nie mówienia co nas trapi, co się u nas dzieje czy mieli to w czterech literach i dalej zwierzali się jak gdyby nic?...

#zalesie #rodzina #obgadywanie #polska #pytanie #zwiazki

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: digitallord

• 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim ograniczył bym zwierzanie się by nie dawac im pożywki do "pastwienia się". Bo jest wielu takich ludzi którzy tylko czekają aż innym się noga podwinie bo dzięki temu sami czują sie lepsi. A jednocześnie miałbym to w dupie i zacząłbym się z nimi bawić i próbować wydostać na światło dzienne ich obłudę. Np. Zapytałbym sie ich czy nas lubią. Albo stwierdził że jesteśmy idiotami i czekał na zaprzeczenie albo potwierdzenie.
  • Odpowiedz
@gorobei Noi? Co to zmienia? Ktoś im każe się często z nimi widywać? Szwagier, brat czy matka jak relacja z nimi jest trudna czy krzywdząca to lepiej ograniczyć kontakt niż się męczyć i przeżywać nie potrzebnie. Czy nazwiemy to znajomością czy inaczej nic to nie zmienia w mojej radzie
  • Odpowiedz
@Kitku_Karola: według mnie znajomością tego nie można nazwać. Znajomość można mieć ze znajomym. Ograniczyć *kontakty* to już brzmi lepiej.

A najlepiej je uciąć, a nie tylko ograniczyć.
  • Odpowiedz