Wpis z mikrobloga

#hotelparadise Charakter osób w hotelu odzwierciedla to , jak traktują osoby z obsługi hotelu. Gdy Maja dostawała strój do walki, to Pani z obsługi z uśmiechem na ustach mówi do niej "Good luck". Wczoraj w odcinku, aż se przeklnęłam na widok trzech dames, którym ciężko ruszyć tyłki z łazienki, żeby Pani z obsługi tam sprzątnęła. Kobiecinka starała się tam umyć podłogę, a te się rozsiadły w najlepsze. Zero szacunku do ludzi tam pracujących. No może ja się nie znam i ich problemy były ważniejsze niż szacunek do drugiego człowieka i jego pracy.
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Dorka1119 Ale to już wcześniej ogólnie tak chyba było. Nawet w tej edycji super relacje z barmanem miała Ania i Ola. W HP3 obsługa cieszyła się chyba na powrót Basi jak dobrze pamiętam? Z Moniką z HP6 też miały fajną relacje.

Fakt, to pokazuje, że pokolenie pseudogwiazd i bananów nie ma szacunku do osób pracujących fizycznie, np. przy sprzątaniu. Moja ciocia pracuje jako sprzątaczka w firmie. Widzi to każdego dnia.
  • Odpowiedz
@Dorka1119: też mną zatelepało wczoraj jak ta scena była. Siedzi ten szkielet na kościach i nawet się nie ruszy. Tamte nie lepsze, udają że nie widzą. Bo one muszą popłakać i obgadać właśnie teraz, a obsługa według nich ' jest od tego jak d.pa od sra.nia"

Często zwracam uwagę jak traktują obsługę hotelu uczestnicy i w każdej edycji były takie damesy, ale też szło zauważyć kto był dla nich miły.
  • Odpowiedz
@Dorka1119: Mai można zarzucić że z punktu widzenia szoł jest miałka i nijaka, że w relacjach zachowuje się jak gimnazjalistka i jest naiwna. Ale widać, że jest dobra, dobrze wychowana, ma poukładane w głowie i bardzo mi imponuje jej systematyczność i wytrwałość w treningach i swoich rytuałach np maseczki, dbanie o wygląd i pazury xD (Pewnie dlatego, że ja jestem bardzo niesystematyczna i chaotyczna) Mogłaby będąc w hotelu to wszystko
  • Odpowiedz
@Dorka1119: tak, dokładnie! Też chciałam o tym napisać. Trzy dziunie przed lustrami, a Pani się przemyka pomiędzy ich nogami. No kuźwa, nawet na nią nie spojrzały! Myślałam, że przejdą dalej, żeby nie przeszkadzać, przeproszą.
DNO i WODOROSTY.
I cudna ta chwila była, kiedy szczęścia życzyła Majce druga Pani :) bardzo ładne, szczere, na pewno widziała jej przygnębienie i zareagowała.
  • Odpowiedz
Zero szacunku do ludzi tam pracujących.

@Dorka1119: najwazniejsze jest, że oglądacie takie osoby, dajecie im zasięgi w social mediach (przez obserwowanie na IG itd.), dzięki temu mogą one wieść wygodne influencerskie życie bez większego nakładu pracy czy edukacji ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz