Wpis z mikrobloga

Polecacie jakiś względnie mały aparat kompaktowy z zoomem X5 który nagrywa filmy w 4 k oraz robi dobre foty ? Lepsze od iPhona 15 pro. Istnieje coś takiego ? Ja tam robię foty na auto - nie jestem fotografem i nie będę #aparat #fotografia
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 1
@Megasuper nad iphonem rozpływają się niektórzy że zastąpili nim lustrzankę, a Ty szkukasz kompaktu, który spuści mu wpier...? Nie ma takiego kozaka.
  • Odpowiedz
@Megasuper: Nie ma takiego, kompakty już są martwe w zasadzie. Uzyskasz co najwyżej lepszą plastykę ze względu na większą matrycę i obiektyw, ale gorszą rozpiętość tonalną i pewnie 4k do 30 fps.
  • Odpowiedz
@Megasuper: Chodzą plotki, że wypuszczą, ale chyba w segmencie bezlusterkowców. Jeśli chodzi o samo nagrywanie filmów to Pocket 3 nagrywa bardzo ładnie, ale tam masz tylko szeroki kąt (20 mm) bez żadnego zooma. Ja jednak wolę, żeby mieć dobry aparat w telefonie, bo po co dodatkowy klamot nosić z sobą. Sam zresztą mówisz, ż nie masz zabicia do fotografii i nagrywania. Z iPhona też wyciągniesz znacznie więcej jeśli będziesz RAWy
  • Odpowiedz