Wpis z mikrobloga

@Sandrinia: Powinny być zbiórki ONLiNE by sponsorować im lepszą przyszłość (przeprowadzkę do lepszych cieplejszych krajów EU). 100-200zł od osoby i cyk panowie kierownicy będą żyli lepiej u naszych sąsiadów :).

A jak się znajdzie jakiś pozytywny aktywista z busem to już jak za darmo relokacją będzie kosztowała.
  • Odpowiedz
@Sandrinia: Zawsze mnie brzydzili ale ostatnio zacząłem się bardziej zastanawiać nad ich losem. No bo raczej mało kto z wyboru wybiera życie menela na ulicy. I tak sobie myślę jak widzę takie żula, jak wyglądało jego dzieciństwo albo życie? Pewnie dorastał w jakiejś pijackiej melinie, nikt go niczego w życiu nie nauczył, zaniedbane fizycznie i emocjonalnie dziecko rośnie później na kogoś takiego. Albo czy prowadził w miarę normalne życie a
  • Odpowiedz
Kiedyś współczułem, chciałem pomóc, uważałem, że są ofiarami systemu. Dziś utwierdzam się w przekonaniu (albo wmawiam sobie), że są sami sobie winni. Nie wiem, co jest prawdą.

Pieniądzy rzecz jasna nie daję.
  • Odpowiedz
@Sandrinia: Niektórzy są mi obojętni, a inni wkur****. Zależy czy żebrzą o pieniądze i mocno śmierdzą. Gardzić raczej nie gardzę, różne są powody, że ludzie sięgają dna.
  • Odpowiedz
@Sandrinia Smutno mi, że życie doprowadziło ich do takiego stanu.
Ale przy okazji nie uważam, żeby stan ten był też dla niektórych z nich usprawiedliwieniem do łamania lub lekceważenia prawa
  • Odpowiedz
@Sandrinia ciekawe ilu z tych gardzących jest zadeklarowanymi katolikami i biega ze święconką w wielkanoc bo wypada. Statystycznie większość pewnie.
Ja i ten wasz pan bog na pewno gardzi wami za taką postawę.
  • Odpowiedz
@Sandrinia ja sądzę, że Jezus powiedział, że "Wszystko, co uczyniliście jednemu z tych braci moich najmniejszych, Mnieście uczynili". Także gdzie mogę, to raczej jakos pomogę..
  • Odpowiedz
W obecnej sytuacji w Polsce tylko alkoholik albo n------n może się stać bezdomnym który śmierdzi.

@ShineLow: ew. przeciętny wykopem po wykopaniu z piwnicy starych xD być może to ty
  • Odpowiedz