Aktywne Wpisy

vieniasn +12
jaka jest wasza ulubiona gra wideo? (oprócz tfu gothica dziadki)

PierdekAlonso +62
Nigdy w życiu nie używałem petard, ale w tym roku na sylwestra nakupie ze 100 achtungów i bede przez cały dzień puszczał na pohybel kundlom i ich właścicielom (。◕‿‿◕。) Dość dyktatury psiarzy w tym kraju
#psiarze #patologiazmiasta #psy #smiesznypiesek #polska #pieseczkizprzypadku #sylwester #petardy
#psiarze #patologiazmiasta #psy #smiesznypiesek #polska #pieseczkizprzypadku #sylwester #petardy
źródło: image
Pobierz

#druk3d
@Kryspin013:
zmniejszyc chlodzenie, zwiekszyc temperature druku, zwolnic drukowanie... wybieraj...
@Kryspin013:
oczywiscie ze tak, ale jak masz problem ze sklejaniem sie wastw PLA to jest to juz duzy problem. Wbrew pozorom, duzo juz nie ugrasz, PLA laczy sie naprawde mocno ze soba nawet w standardowych warunkach :)
@sylwek2k: Nie mam problemu. Chodzi o co innego. Ostatnio dostałem element do druku nie zaprojektowany przeze mnie, który miał zatrzask w osi Z. Ten zatrzask ofc się złamał jak któryś raz z rzędu chciałem
źródło: Screenshot_2024-10-09_23-21-09
Pobierzhttps://3d.edu.pl/wygrzewanie-pla-dla-mocniejszych-wydrukow-3d-2-proste-sposoby/
Tzn wygrzanie w stałej temp to jest jakiś pomsył ale przetopienie w formie z piasku lub soli jest bez sensu i gubi wtedy wymiary xD
@Kryspin013: Drukować z odpowiedniego materiału, dopasowanego do wymagań projektu. PETG, nylon lub dodatki włókien szklanych albo węglowych
@Kryspin013:
jak najbardziej jest mozliwy do wydrukowania inaczej. Problem w tym, ze to nie jest model to
@pangolin: co ty nie powiesz?
@pangolin: Nie o to pytałem konkretnie, ale jeśli chodzi o PETG no to on ma praktycznie te same parametry jeśli chodzi o layer adhesion co PLA.
@sylwek2k: Nie jest, to jest rura. Zgubi parametry, będzie prześwitywać i nie
@aso824: sprawdziłem jak to mieliby osiągnąć i nie do końca jest tak jak piszesz, bo tam cała komora jest po prostu znacząco dogrzewana, a
@Leniek: zobaczę, zmyliło mnie to, że pod względem siły sklejania warstw na stronie producenta oba filamenty mają prawie identyczną wartość.