Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 34
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@HardWax: Nie rozumiem po co tak "myslistwo".

Od razu widać, że to wyczyn sportowca/kolekcjonera co po roku ma za daleko na strzelnicę i chce zobaczyć co jego sprzęt potrafi zrobić z czymś innym niż tarczą. Jest przyzwolenie na takie wyczyny, bo i tak pójdzie na myśliwych - co pięknie tu widać.

Niektóre podobne wyczyny z (plus minus) dwóch lat: .22lr w rysiu, żubry strzelane na szyję z FMJ, wilk zstrzelony
  • Odpowiedz
Jedno mnie zastanawia. Co za debil i dlaczego i kulą i śrutem.

Przecież zwykle myśliwy ma albo sztucer albo polując na ptactwo śrutówkę. MI to pachnie prowokacją.

@gawronfly: zdefiniuj pojęcie "zwykły myśliwy". To nie jest tak, że wszyscy z pozwoleniem myśliwskim używają jedynie broni myśliwskiej i jedynie do polowań. Kilkanaście lat wstecz była to właściwie jedyna sensowna opcja na zdobycie pozwolenia dla zwykłego Kowalskiego, i tak jak dzisiaj robi się
  • Odpowiedz
Od razu widać, że to wyczyn sportowca/kolekcjonera co po roku ma za daleko na strzelnicę i chce zobaczyć co jego sprzęt potrafi zrobić z czymś innym niż tarczą. Jest przyzwolenie na takie wyczyny, bo i tak pójdzie na myśliwych - co pięknie tu widać.

Niektóre podobne wyczyny z (plus minus) dwóch lat: .22lr w rysiu, żubry strzelane na szyję z FMJ, wilk zstrzelony z .338 Laupa Magnum. W tym roku latem ktoś dla
  • Odpowiedz
@michal-glus1000: Dużo się zmieniło w tej materii. Dzisiaj żeby zrobić pozwolenie do celów łowieckich, to koszt około 3000 i dwa lata.
Kolekcje + sport ogarniesz w jakieś pół roku przy niższym koszcie.
Napisałem: zwykle, myśliwy.... ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz