Wpis z mikrobloga

@chamik: Wszystko zależy od rejonu, u mnie pocztex od paru lat jest najlepszy spośród kurierów. Ale gdzie nie mieszkałem i jaki kurier by nie był to DPD zawsze był największym gównem.
  • Odpowiedz
@Konik11: u mnie DPD to jest majstersztyk. Pan kurier przyjeżdża zawsze koło 8-9, zostawia paczkę. Jedyny kurier na którym mogę polegać. Reszta to w kratkę, przy czym GLS to największe g---o jakie istniało.
  • Odpowiedz
Odbiór paczki w żabce: Podajesz trzy ostatnie cyfry albo swoje imie, laska z tatuażami na twarzy podaje Ci paczkę, potwierdzasz kodem, wychodzisz. Całość trwa 30 sekund.

Tymczasem poczta: A kiedy pan dostałeś awizo? A kiedy wysłana paczka? Ja tu nic nie mam. A duża czy mała? A jakiego koloru? Może na magazynie? Daj pan dowód osobisty a ja sobie go wezmę i pójdę z nim c--j wie gdzie. Okej, znalazła się, proszę
  • Odpowiedz
@Lisek_Mirek: Mi kurier pocztexu zawsze dostarcza przesyłki do rąk własnych (wyjątek ostatnio, wysłał smsa, że wrzucił do skrzynki) w przeciwieństwie do listonosza którego od paru lat nie widziałem mimo pracy zdalnej, a zamiast tego zawsze awizo w skrzynce
  • Odpowiedz
@chamik do tej pory mnie skręca jak sobie przypomnę że Poczta Polska miała czelność puścić reklamę w której się chwaliła że istnieją od blisko 500 lat… państwowa firma xD
  • Odpowiedz
inpost wprowadził w tym kraju cywilizację, jakiej nam faktycznie mogą zazdrościć na całym świecie

@macan: kolega widzę nie pamięta czasów gdy Inpost wygrał przetarg na dostarczanie przesyłek sądowych? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@chamik: zamówiłem ostatnio przesyłkę z Allegro do "automatu paczkowego Pocztex". I co? I przyszedł sms, że przesyłka czeka do odebrania w oddziale Poczty Polskiej, którego jak ognia unikam ze względu na kolejki.
  • Odpowiedz
  • 0
Wszystko zależy od regionu
I tak, jeżeli listonosz lub kurier Poczty Polskiej, zostawia awizowa i trzeba potem stać w kolejce po odbiór, to kurier Inpostu po prostu zostawia paczki pod blokiem, bez żadnego info. Każdy kto przechodzi, może ją sobie wziąć.
  • Odpowiedz
@Krupier: pamięta, że były duże problemy na start, ale obecnie InPost to jest kosmos w porównaniu do całej reszty. Przypierdzielanie się do firmy obecnie, bo ileś lat temu była niewydolna logistycznie to jakiś wyższy poziom abstrakcji
  • Odpowiedz
@macan: duże to delikatnie powiedziane. To nie abstrakcja, ale jak każdy komentarz w internecie traktujesz tak poważnie to się nie dogadamy.

Zaletą Poczty Polskiej jest to, że przesyłka dotrze wszędzie, do każdej dziury. Inposta jeszcze wszędzie nie ma.
  • Odpowiedz