Wpis z mikrobloga

Czy można być na jednej przeglądarce być zalogowanym na yt i na gmailu ale żeby to były 2 różne konta google?
Chcę być zalogowanym na youtube ale na koncie gmail być zalogowanym nonstop na innym koncie niż youtube. Da się tak?
#gmail #google #mail
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@elita1001: jedynie dwa profile. Jak sobie ładnie skonfigurujesz to będziesz miał dwie przeglądarki Chrome otwarte i w ramach jednej przeglądarki karty i ustawienia z jednego konta, a w ramach drugiej przeglądarki drugie okna.
Chrome wiąże konto z ustawieniami przeglądarki w tym zakładki, etc. więc nie pogodzisz dwóch różnych kont w ramach różnych kart. Jedynie różne okna przeglądarki wchodzą w grę
  • Odpowiedz
@elita1001: Nie zamieniaj, tylko o2 podepnij pod gmail i korzystaj tylko z gmail.
Jak sobie ustawisz wg poradników to nikt nawet nie zauważy, że mając konto na o2 korzystasz z gmaila
  • Odpowiedz
  • 1
@elita1001 Firefox to potrafi - otwierać różne karty na różnych kontekstach. I wtedy np. na kontekście domyślnym jesteś zalogowany na jednym koncie Google, a na innym, nazwanym np. "Google 2" na drugim koncie.
  • Odpowiedz
  • 0
Nie zamieniaj, tylko o2 podepnij pod gmail i korzystaj tylko z gmail.

Jak sobie ustawisz wg poradników to nikt nawet nie zauważy, że mając konto na o2 korzystasz z gmaila

@elita1001 Potwierdzam. W ten sposób to zadziała. Minus jest taki, że wnosi to nieco większe opóźnienie w dostarczaniu e-maili (o minutę, góra kilka) i o2 czasami potrafi samo wyłączyć IMAP - ale wtedy wystarczy się zalogować na skrzynkę o2, by włączyć
  • Odpowiedz
  • 0
@Supaplex: jakiego poradnika? Zmieniam serio o2 nagle zaczeli mi blokowac maile a jak ich pytam to proszs podac ip nadawcy serwera, ix, jakies bramki a pytam o prostą rzecz, nie chce miec z nimi nic wspólnego już.
I okazało się że w jednej karcie mam gmaila, yt obok na innym koncie i śmiga :)
Na gmail masz opcje "pokaż wiecej kont" i wszystko gra, więc jednak tak można.
  • Odpowiedz