Wpis z mikrobloga

A ja powiem że mi jest przykro jak patrzę na ten plakat. (,)
Nie chodzi o samo założenie, tylko o formę plakatu. Na dni tylko dla kobiet dało się zrobić ładny plakat ze zrelaksowanymi kobietami, nie trzeba było dorzucać zdjęcia przekreślonego konkubenta w brudnej koszulce.
Jestem obecnie wykluczona z 90% miejskich aktywności (nie pójdę z małymi dziećmi do kina, muzeum, na siłownię, restauracje i kawiarnie tylko takie z kącikiem zabaw).
Chciałabym mieć więcej dzieci, jak trzeba to mogę nie chodzić na baseny, ale ta pogarda na każdym kroku trochę męczy. Byłam na jakimś festiwalu miejskim z dziećmi w wózku, to jakaś dziewczyna powiedziała do kolegów (specjalnie głośno żebym słyszała) że ona by z dziećmi tu nie przyszła.

Sama Fala ma dwa wielkie baseny tylko dla dzieci, trochę musieli w to zainwestować, więc trochę marketingowo to dziwnie wygląda że nagle wyśmiewają dużą część swoich klientów.
Fosfofruktokinaza - A ja powiem że mi jest przykro jak patrzę na ten plakat. (╯︵╰,)
N...

źródło: IMG_5307

Pobierz
  • 158
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@cyjannn:

jak sam byłeś gówniakiem to inni musieli znosić Twoje darcie ryja, troche empatii na tym smutnym jak p---a świecie..

Kocham ten argument. To dziecko ma samo z siebie wiedzieć jak się zachować, czy rodzice mają przywołać do porządku? Chyba nikt normalny nie ma nic do tego jak dzieciak drze ryja, rodzic próbuje uspokoić, jak nic to nie daje no to dziecior pod pachę i opuszcza przybytek. Natomiast nie czaję
  • Odpowiedz
@NotorycznyMiotaczSledzi: masz tutaj cały wątek rzekomo dorosłych ludzi którzy są tak strasznie straumatyzowani przez obecność dzieci w aquaparku dla dzieci, że muszą mieć specjalny dzień dla siebie żeby iść do tego aquaparku bo inaczej sobie nie poradzą emocjonalnie. przykro się czyta takie płaczliwe beksy przewrażliwione na punkcie swojego fajnopolackiego samopoczucia i libkowego komfortu do tego stopnia, że aż trzeba im organizować takie eventy.
  • Odpowiedz
  • 64
Co do samego zakazu, to szczerze mi to wisi, ale wytłumaczy mi ktoś jak to jest, że wykopki jadą po OPce, a jednocześnie co chwilę pojawia się na wykopie temat słabej sytuacji demograficznej w Polsce? I odpowiedzią nie jest "to nie te same osoby", bo to jest opinia większości w obu przypadkach, te grupy muszą się w jakimś stopniu pokrywać.
  • Odpowiedz
Moim zdaniem to super , że coraz więcej firm tnie koszty, bo dostrzega, że w Polsce żadnych kaszojadów nie ma. Ostatnio nawet się okazało, że w Polsce nie ma nawet kaszojadów ukraińskich. Na razie brakuje 3 ,lmówq, nie ma paniki. Po 2050 zabraknie jeszcze 15.

@kimikini:
  • Odpowiedz
moim zdaniem to super ze coraz wiecej miejsc dostrzega ze wiekszosc nie ma ochoty spedzac czas obok czyis kaszojadow

@kimikini: nie o tym jest ten wpis. Poza tym co to w ogóle za podsłowo kaszojad?
  • Odpowiedz
@Fosfofruktokinaza: jeden dzień w roku bez dzieci na basenie i wielki wylew żali madek i innych przygłupów co żyją tylko tym, że wyrzucli z siebie gówniaka. Szkoda, że nie ma takiego kwiku jak jest coś specjalnie dla dzieci.
  • Odpowiedz
@kimikini @Morf ale wiecie, że tutaj głównie chodzi o sam plakat? Bo nie bardzo odnieśliście się do tego. Dlaczego na tym plakacie jest płaczące dziecko przekreślone znakiem zakazu? Mam dziecko i wygląda jak na obrazku przez kilka minut dziennie. Jak są zdjęcia osób czarnoskórych w polskich markach odzieżowych to oburzenie bo jest ich u nas ileś procent. Ale już zdjęcie dziecka jak zachowuje się w sposób w jaki zachowuje się
  • Odpowiedz
@not_me: „ Chyba nikt normalny nie ma nic do tego jak dzieciak drze ryja, rodzic próbuje uspokoić, jak nic to nie daje no to dziecior pod pachę i opuszcza przybytek.”

„ ale zdajesz sobie sprawę że bachory są uciążliwe dla wszystkich oprócz ich posiadaczy i nikt ich nie chce w miejscach publicznych bo jedyne co robią to drą p---y”

no to przecież wyżej masz przykład, że wszystkie bachory to problem
  • Odpowiedz
@Fosfofruktokinaza: mam podobne przemyślenia. W kulturze masowej język pogardy wobec dzieci i rodziny stał się powszedni.
W tym duchu uderzy @kimikini @xyz_xyz @okusuri już w pierwszym swoim komentarzu w tym wątku bez cienia zażenowania stosują określenia nacechowane silnie negatywnie, bez żadnej wyraźnej przyczyny, a ta ostatnia zdobywa się na krzywdzące, symplistyczne generalizowanie pt. wszyscy tak mają bo ja tak powiedziałam. Po liczbie plusikow widać, że nie jest
  • Odpowiedz