Aktywne Wpisy
wfyokyga +729
Dzień dobry, coś się popsuło i nie mogłem dodawać czołgów. Bana dostałem za wpis cytuje bez wulgaryzmów "Wuje usuneli mi wpis z tekstem bajo jajo, nie mam siły do tej urwy". Przy najmniej to jest w naruszeniach usunięte, jako naruszenie regulaminu i nieodpowiednie treści. Na starym wypok, klikałeś informacje o banie i cie odsyłało za co konkretnie. Teraz trzeba się chyba domyślać ALE ale, nie wykluczam masowego zgłaszania przez onuce, podobne teksty
Madziol127 +16
Przeczytałam cały raport udostępniony przez ITIA i moje przemyślenia:
Po przeczytaniu raportu, według mnie Iga zrobiła dwa błędy:
- brała lek nie z "białej listy" rekomendowanej przez WTA. Brała lek dozwolony, ale nie polecany przez WTA. Lepiej dla Igi brać leki typowo z tej listy w przyszłości. Jeśli jest taki zamiennik. Dla bezpieczeństwa.
- Popełniła błąd w formularzu dopingowym, co tylko będzie tworzyć niepotrzebne dla niej teorie czy specjalnie tego nie wpisała. Melatonina to dozwolony
Po przeczytaniu raportu, według mnie Iga zrobiła dwa błędy:
- brała lek nie z "białej listy" rekomendowanej przez WTA. Brała lek dozwolony, ale nie polecany przez WTA. Lepiej dla Igi brać leki typowo z tej listy w przyszłości. Jeśli jest taki zamiennik. Dla bezpieczeństwa.
- Popełniła błąd w formularzu dopingowym, co tylko będzie tworzyć niepotrzebne dla niej teorie czy specjalnie tego nie wpisała. Melatonina to dozwolony
Nie chodzi o samo założenie, tylko o formę plakatu. Na dni tylko dla kobiet dało się zrobić ładny plakat ze zrelaksowanymi kobietami, nie trzeba było dorzucać zdjęcia przekreślonego konkubenta w brudnej koszulce.
Jestem obecnie wykluczona z 90% miejskich aktywności (nie pójdę z małymi dziećmi do kina, muzeum, na siłownię, restauracje i kawiarnie tylko takie z kącikiem zabaw).
Chciałabym mieć więcej dzieci, jak trzeba to mogę nie chodzić na baseny, ale ta pogarda na każdym kroku trochę męczy. Byłam na jakimś festiwalu miejskim z dziećmi w wózku, to jakaś dziewczyna powiedziała do kolegów (specjalnie głośno żebym słyszała) że ona by z dziećmi tu nie przyszła.
Sama Fala ma dwa wielkie baseny tylko dla dzieci, trochę musieli w to zainwestować, więc trochę marketingowo to dziwnie wygląda że nagle wyśmiewają dużą część swoich klientów.
Komentarz usunięty przez moderatora
@koniecswiatajestbliski: @Deryl czy ty umiesz czytać, oceniać sytuację i zrozumieć że pogarda nie polega na jednorazowym evencie tylko na negatywnym, pogardliwym przekazie reklamy?
@kimikini: Przede wszystkim najbogatsi mają więcej dzieci od średniaków i przeciętny dochód rodziny z dziećmi jest wyższy od bezdzietnych. Pieniądz idzie w drugą stronę i najwyżej mogą coś takiego robić w ramach dotarcia dla biedniejszej niszy.
@Radkovich: Wykopki w dupie mają demografie. Cały ten ruch p---------a o mieszkaniach w kontekście dzieci to zwykła zasłona dymna dla niedojd życiowych które chcą by im mieszkania inni zasponsorowali a demografią tylko mordy sobie wycierają.
@cyjannn: po primo, jako dzieciak nie masz za dużo do gadania i chodzisz tam, gdzie cię rodzice zabierają, więc nawet jak się darł, to możesz winić jedynie jego rodziców, a nie jego; po secundo, właśnie, trochę empatii by się przydało, ale nie jemu, tylko tym z gówniakami. Stan domyślny to jest
Też trochę tego nie ogarniam. Z jednej strony, przygniatająca część ludzi tutaj pokazuje (widać to też po plusach), że wręcz skrajnie nienawidzi dzieci, że nie chce mieć z nimi nic wspólnego, używając najbardziej pogardliwych i dehumanizujących określeń (tak jakby dzieci to były jakieś szkodniki, które powinno się
zresztą zabieranie go na przykład do restauracji jest po prostu ryzykowne. sam widziałem przypadek gdzie laska przyszła do knajpy z dzieckiem, zagłębiła się w rozmowie, a w którymś momencie dziecko uwiesiło się na oparciu drewnianej ławy i ściągnęło ją
A nazywaj sobie jak chcesz, co mnie to obchodzi? Co ty masz 12 lat, że cię słowa bolą?