Wpis z mikrobloga

A ja powiem że mi jest przykro jak patrzę na ten plakat. (,)
Nie chodzi o samo założenie, tylko o formę plakatu. Na dni tylko dla kobiet dało się zrobić ładny plakat ze zrelaksowanymi kobietami, nie trzeba było dorzucać zdjęcia przekreślonego konkubenta w brudnej koszulce.
Jestem obecnie wykluczona z 90% miejskich aktywności (nie pójdę z małymi dziećmi do kina, muzeum, na siłownię, restauracje i kawiarnie tylko takie z kącikiem zabaw).
Chciałabym mieć więcej dzieci, jak trzeba to mogę nie chodzić na baseny, ale ta pogarda na każdym kroku trochę męczy. Byłam na jakimś festiwalu miejskim z dziećmi w wózku, to jakaś dziewczyna powiedziała do kolegów (specjalnie głośno żebym słyszała) że ona by z dziećmi tu nie przyszła.

Sama Fala ma dwa wielkie baseny tylko dla dzieci, trochę musieli w to zainwestować, więc trochę marketingowo to dziwnie wygląda że nagle wyśmiewają dużą część swoich klientów.
Fosfofruktokinaza - A ja powiem że mi jest przykro jak patrzę na ten plakat. (╯︵╰,)
N...

źródło: IMG_5307

Pobierz
  • 158
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@lubisz_sok_to_sok_maj_kok: co manlecie, nie możesz się doczekać zabawy bez innych dzieci? Będziesz jeszcze potrzebował pomocy państwa żeby pobujać się na huśtawce pod blokiem?
Nieopodal statku, przyczajony czeka 4,5-metrowy barwny wąż tryskający wodą w różnych kierunkach. Przed wężem można skryć się pod parasolem wody z grzyba wodnego, by zaraz potem wyruszyć na spotkanie z wielorybem. Nasz morski przyjaciel mierzy 3 m długości i 80 cm wysokości. Bacznie obserwuje bawiące się dzieci,
elberet - @lubiszsoktosokmaj_kok: co manlecie, nie możesz się doczekać zabawy bez inn...

źródło: IMG_6691

Pobierz
  • Odpowiedz
  • 0
@koniecswiatajestbliski i XD, przeszukałeś moje komentarze tylko po to żeby zrobić z siebie idiotę? Porównujesz dzieci do wandali i piąty w drogowych (potencjalnych morderców)? Jednak ten antynatalizm ryje psychę.
  • Odpowiedz
mam dwójkę dzieci i nie za bardzo rozumiem, o jakiej pogardzie na każdym kroku piszesz. W galeriach mogłam na spokojnie nakarmić i przewinąć dzieciaki w specjalnie do tego przeznaczonych pokojach. W drogerii mam zniżki na rzeczy dla dzieci. Jak jadę do sklepu, to coraz częściej można trafić na specjalne miejsca przeznaczone dla rodzin, tak, że łatwiej mi się wypakować i wpakować z nimi do fotelików. Na lotnisku mam pierwszeństwo bez wykupionego priority,
  • Odpowiedz
@Fosfofruktokinaza zgadzam się z OP-ką. Nie mam podejścia do dzieci i czasem irytuje mnie ich zachowanie w miejscach publicznych, ale tego typu akcje są p------e. I dzieci i ich rodzice to też ludzie. Poza tym w wielu przypadkach wystarczyłoby żeby rodzice potrafili zwrócić uwagę na zachowanie swoich latorośli i raczej nikt nie miałby problemu z ich obecnością
  • Odpowiedz
@Fosfofruktokinaza: kiedyś byłam antynatalistką, teraz jestem mamą (instynkt wygrał ;) ). Ale uwazam, że super inicjatywa. Kocham moje dzieci, ale wiem, że rzeczywiście mogą przeszkadzać większosi ludzi. Uciszam je, uspokajam a jak był bunt dwulatka i się nie dało, to po prostu unikałam restauracji, galerii itp. tak samo chwilowo zrezygnowałam z wakacji za granicą. Wiem, że jedno krzyczałoby pół drogi samolotem - żyje w społeczeństwie, nie zrobię tego innym pasażerom.
  • Odpowiedz
@kimikini: i spoko. Niech sobie będą dni tylko dla dorosłych. Tylko czy można zamiast płaczącego dziecka umieścić tam znak 18+?

Tak jak pisze OP - ja są imprezy tylko dla kobiet to nie ma tam przekreślonego faceta w brudnej koszulce.
  • Odpowiedz
ale zdajesz sobie sprawę że bachory są uciążliwe dla wszystkich oprócz ich posiadaczy

@okusuri: nie wiem skąd pomysł, że dzieci nie są uciążliwe dla swoich rodziców. Gdyby tak było to mielibyśmy więcej dzieci
  • Odpowiedz
gość użył nacechowanego negatywnie określenia na jakąś grupę, uznałeś więc, że zrobisz jakiś fikołek z obrażaniem córki i będziesz go personalnie atakował.

@nieustawne_lustro: Co xD W tej grupie jest m. in. moja córka, więc co ty mi p--------z typie xD

"Później zdziwienie, czemu ludzie radykalizują się w swoich poglądach, skąd bierze się ta "pogarda dla dzieci"." I vice-versa xD Co ty typie myślisz, że wy bezdzietne pasożyty macie jakąś najprawdziwszą
  • Odpowiedz
@PiersKurczaka: Pokazuje mojemu dziecku inny świat, aniżeli świat przegrywów. To, że lubisz anime jest tylko i wyłącznie wina wychowania. A o to czy jestem XYZ jako rodzic - proszę Cię xD Oglądasz anime typie i walisz do tego koniura. To jest ohydne.
  • Odpowiedz
@TDDwBashu, nawet nie wiem od czego zacząć.

Co ty typie myślisz, że wy bezdzietne pasożyty macie jakąś najprawdziwszą racje i mamy wam się kłaniać?

Pojęcia nawet nie masz czy mam dzieci, wymyśliłeś sobie tezę do atakowania. Twoje zachowanie stawia w złym świetle innych rodziców. Znów cie zaskoczę, to oni będą pierwsi do krytykowania tego co
  • Odpowiedz